Par slapper av på cruisedekk.

Vi hjelper deg!

Publisert: 3. mars 2022

Hvilket cruise skal jeg velge?

Romantisk og eksklusivt? Mye moro for barna? Unike destinasjoner? Det fins et cruise for alle - det gjelder bare å finne det riktige. Vi hjelper deg å finne fram i mylderet av rederier og skip.

På cruise for første gang?

Kanskje du skal teste ut de store skipene med bredt utvalg av aktiviteter for barn og voksne. Tenk at du kan finne alt fra minigolf og golfsimulator, til klatrevegg og skøytebane, for ikke å snakke om kino og herlige bassengområder. Kanskje 3 etasjer med go cart er noe for deg?

🚢 For deg som liker mye å velge i og en drøss fasiliteter om bord anbefaler vi gjerne Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean, Celebrity Cruises og MSC Cruises.

Men dersom du er ute etter en mer intim følelse og ønsker å oppgradere til noe mer eksklusivt bør du velge et av de mindre skipene. Blant andre har Oceania og Azamara lekre skip og spennende reiseruter. I tillegg til høyt fokus på service og matopplevelser.

Skal du reise på cruise med barn eller ungdom?

Da vil nok de større skipene ha mest å tilby. I tillegg til barne- og ungdomsklubber, samt diskoteker, finnes det zipline og store vannsklier for å nevne noe – de skal ikke rekker å kjede seg. Mest sannsynlig blir det egentid til de voksne mens de små har det som plommen.

🚢 Sikre vinnere er Norwegian Cruise Line, MSC Cruises og Royal Caribbean. Vi anbefaler gjerne Holland America Line og Princess Cruises også.

For deg som vil ha et eksklusivt (og kanskje mer romantisk) cruise

Da vil du nok foretrekke de mindre skipene. De fleste er all-inclusive og holder høy standard på mat, vin og service. Selv om det er noe mindre utvalg om bord i form at fart og moro, er det likevel nok av fasiliteter. Skipene kommer dessuten inn i havner de store skipene ikke når, derav noe mer unike reiseruter. Det er en helt annen opplevelse.

Du kommer tettere på både kultur og mannskap, og kan eksempelvis blant annet: bli med kokken i land for å handle på det lokale markedet, dra på sykkeltur med kapteinen eller låne vannscooter og ta en tur rett fra plattformen akter på yachten (sistnevnte gjelder SeaDream). Skipene er intime og elegante, og det er god plass om bord fordi det er færre gjester per kvadrat. I tillegg er det et høyere antall mannskap. Skipene har roomservice / butlerservice, og du blir godt ivaretatt hele reisen.

🚢 Høres dette riktig ut for deg kan vi anbefale RegentSeven Seas Cruises, Silversea, Seabourn, SeaDream Yacht Club, Oceania og Azamara. Rederiet Cunard har eksklusive cruise med britisk eleganse, afternoon tea og ballkvelder for dere som liker "det klassiske".

Ponant romain farge antarktis ekspedisjonscruise

Ponant

For deg som vil på ekspedisjon med unike opplevelser

Hva med å oppleve Antarktis? Se dyrelivet på Galapagos? Eller reise til steder svært få mennesker har satt sine føtter?

På disse cruisene kommer du tett på naturen og seiler med små skip spesielt tilpasset opplevelsescruise. Du vil også dra nytte av fagfolk, forskere og andre spesialister som hever opplevelsen.

🚢 Noen av rederiene som tilbyr ekspedisjonscruise er Silversea, Celebrity Cruises, Seabourn, Ponantog HX - Hurtigruten Expeditions.

Når bør jeg reise på cruise?

De fleste rederiene seiler i Middelhavet om sommeren og reiser så over Atlanterhavet til Karibien om vinteren. Reposisjoneringscruise/transatlantiske cruise er når cruiseskipene flyttes i forbindelse med endring av sesong. Disse kan gå over Atlanteren, men også fra Europa gjennom Suez-kanalen på vei til Asia.

🏛️ Middelhavet og Nord-Europa: April – oktober (men også fin temperatur og flotte opplevelser uten de store turiststrømmene på vinterstid). Nye, spennende havner hver dag. Mye kulturopplevelser.

🌴 Karibien: Sol og bade-cruise, palmesus og flotte kombinasjonsmuligheter med en USA-ferie eller andre øyer i Karibien. Helårsdestionasjon, men spesielt populær når det er vinter på vår halvkule.

🐪 Midt-Østen: Spennende og eksotiske opplevelser, kultur og shopping. Spesielt bra april-mai og oktober-november.

⛱️ Asia: Eksotisk, spennende, sol og bad, opplevelser året rundt, men spesielt fra november til april.

Mer cruiseinspirasjon