Cunard


 

Med røtter 178 år tilbake i tid, er Cunard sannsynligvis verdens mest berømte rederi. Cunard feiret i 2015 sitt 175-årsjubileum, og det hele startet i 1840 da Sir Samuel Cunard dro sjøveien over Atlanteren for å levere post. Rederiet er i dag det siste som seiler i fast linjetrafikk mellom USA og Europa - på transatlantiske cruise med Queen Mary 2.


Cunard består av tre skip: Flaggskipet RMS Queen Mary 2, Queen Elizabeth og Queen Victoria. Cunard er i hovedsak kjent for transatlantiske seilinger med Queen Mary 2 og for de meget populære verdenscruisene som går fra Southampton i januar hvert år. Her kan du oppleve en hel jordomseiling eller bli med på spennende og eksotiske regionale seilinger. 
 

Et fjerde Cunard-skip

I september 2017 annonserte Cunard at rederiet planlegger et nytt og fjerde skip i 2022.
Les pressemeldingen om det nye Cunard-skipet her

Et cruise med Cunard passer par og enslige i alle aldre som setter pris på kvalitet, komfort, høyt servicenivå samt stil og tradisjon i britisk ånd. Selv om de tre dronningene er preget av høy standard og gjennomgående service, er samtidig atmosfæren om bord relativt uformell og tilbakelent.

Mer om rederiet

Cunard kombinerer tradisjon med innovasjon. Det er et av de eldste navnene i cruiseverdenen, men flåten er blant de yngste til sjøs. 

Skipene er moderne bygget, men klassisk og tidløst innredet. Her får man følelsen av å reise tilbake i tid til de gamle linjeskipenes storhetstid. Et cruise med Cunard er mer enn et cruise, det er en opplevelse og en reise i maritim historie.

Passasjerenes snittalder er høyere enn hos en del andre rederier, men her finnes flotte fasiliteter for både unge reisende og barn, og barnefamilier trives godt om bord. 


Fish & Chips, Ballroom Dancing og Afternoon Tea

Rederiet er i dag en del av den amerikanske Carnival-gruppen, men atmosfæren om bord er gjennomsyret av britiske tradisjoner - som for eksempel Afternoon Tea og uformelle engelske puber som serverer Fish & Chips. Flåten består av de tre elegante skipene Queen Mary 2, Queen Elizabeth og Queen VictoriaSkipene er bygget med tanke på mange sjødager og derfor finnes det mye å gjøre om bord. På dagtid kan man benytte skipenes treningsfasiliteter, kople av på de store, åpne teakdekkene, skjemme seg bort med en spabehandling eller lese en god bok i de mest imponerende bibliotekene til sjøs. På kveldstid er det et stort utvalg av livemusikk, dans og påkostede show. Ballroom Dancing, hvor passasjerene tar på seg sine fineste antrekk og danser til musikk fra det største orkesteret til sjøs, er unikt for Cunard. Og skulle man mangle en partner, blir man godt ivaretatt av skipets egne dansepartnere.

Maten om bord er en blanding av klassisk engelsk og internasjonal. Det er et stort utvalg spisesteder, og lugarkategorien man bor i bestemmer hvilken restaurant man spiser i. Restaurantene Queens Grill og Princess Grill regnes av mange for å være de beste restaurantene til sjøs! Les om Cunards suitekonsept ("Grills") her (PDF).
 

Kleskoder om bord på Cunards skip

På kveldstid kler gjestene seg litt opp, og på de kveldene (1-2 dager i uken) er det gjerne vanlig med mørk dress eller smoking.

Les mer om Cunards kleskoder her (april 2018).


Ofte stilte spørsmål og svar om Cunards kleskoder (april 2018).
 

Det første verdenscruiset

Det første verdenscruiset i historen ble arrangert av nettopp Cunard og skipet Laconia i november 1922. Det mange ikke vet er at historiens andre verdenscruise ble gjennomført kun åtte uker senere - også denne gang med Cunard, men med skipet Franconia. Sistnevnte skip fungerte også som Winston Churchills hovedkvarter under Jaltakonferansen i 1945.

Et verdenscruise eller en jordomseiling er gjerne den ultimate reisen for erfarne cruisere. Selv om et verdenscruise har lange tradisjoner, opplever denne cruiseformen nå en renessanse. Stadig flere rederier tilbyr seilinger jorden rundt på én og samme reise. Her får man all verdens kulturer tett innpå seg – både på havet og over alle kontinenter. Lysten og nysgjerrigheten til å oppleve hva som finnes bak neste horisont har eksistert i uminnelige tider. Cunards tre dronninger seiler fra Southampton i januar hver år, og vender ikke tilbake før ca. 120 dager senere. 


 

 

Kontakt Cruise.no på 67 43 02 00 / post@cruise.no
/ Akershusstranda 27, 0150 Oslo
Les merE-katalog for mars 2018-des 19

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive