Den klassiske reisen over Atlanteren

Transatlantisk cruise

Queen Mary 2 ved New York City

Cruise i sin sanne form – og muligens den mest klassiske cruisereisen du kan gjøre – må jo være å seile over Atlanterhavet.

Sommerhalvåret er tiden for cruise i Middelhavet og Nord-Europa, mens vinteren er høysesong for cruise i Karibien. Derfor krysser mange cruiseskip Atlanterhavet i skuldersesongene, og da er det er fullt mulig å være med på den herlige overfarten.

Nyt sjødagene og utforsk alt det spennende skipet har å by på – eller finn roen og senk skuldrene. Cruisene har gjerne også et eller flere spennende stopp på reiseruten.

Hva bør du pakke av klær?

Transatlantiske cruise kan gå både i Nord- og Sentral-Atlanteren, og reiseruten burde være din viktigste pekepinn på hvilke klær du pakker med på turen.

Cruise som starter i Middelhavet og ender i Florida kan likevel fordre vindtette klær i bagasjen, da fotturer på for eksempel Azorene eller Kanariøyene kan være spesielt utsatt for naturkreftene.

Blir det ikke kjedelig om bord?

Et cruise over Atlanteren fra eksempelvis Europa til New York betyr gjerne fem-seks dager om bord i skipet under overfarten, uten stopp og utflukter som på de fleste andre cruise. Men med så mange aktiviteter og fasiliteter det er om bord i et moderne cruiseskip, skal det egentlig godt gjøres å kjede seg!

Rederiene tilbyr alt fra dansekurs, film, foredrag, quiz, spa, show, kasino, trening, shopping, vinsmaking, osv.

Dessuten er det en fin anledning til å få senket skuldrene og lest en bok eller to – og du har jo alltid neste måltid å glede deg til...

New York eller Miami?

Hvis du planlegger å tilbringe noen dager i New York eller Florida etter ankomst, lønner det seg å planlegge dette i pakkingen.

Vi har omfattende reisemålsbeskrivelser med omtaler av både klima og fasiliteter i havn for alle de viktigste anløpene på den andre siden av Atlanterhavet.

Hvordan er det egentlig i New York? Miami?

Elegant og tidløst med Cunard

For mange er Cunard synonymt med transatlantiske cruise, fordi de i tillegg til sesongoverfartene, tilbyr krysninger mellom Southampton og New York året rundt med oceanlineren Queen Mary 2.

Dette verdenskjente rederiet har drevet atlanterhavstrafikk i over 180 år, og det er ingen overdrivelse å si at de har perfeksjonert kunsten å ankomme USA med stil. Om bord får du afternoon tea, ball og storbandmusikk, så her kan du virkelig få nyte cruiselivet som de gjorde i "gamle dager" - og det i moderne og luksuriøs innpakning.

Utvalgte transatlantiske cruise

 1. 9 netter3 havner
  Cunard logo stacked

  Transatlantisk

  New YorkSouthamptonHamburg

  5 avganger

  17.620,-