Romantisk kjærestepar som ser på en vakker solnedgang fra et svømmebasseng

Mer av alt - sammen

Publisert: 29. mars 2023

Ta bryllupsreisen på cruise

En bryllupsreise må vel være en av de viktigste reisene i livet. Likevel er det klart man må ha en balansegang mellom de villeste drømmer og en praktisk virkelighet.

Tenk om man kunne hatt muligheten til å se mange forskjellige reisemål, komme seg enkelt fra sted til sted og samtidig ha en romantisk oase der dere kan trekke dere tilbake. Hva om man også kunne slippe å pakke ut og pakke ned - gang på gang …

På et cruise får dere faktisk det – og mer, i én pakke!

Med et stort utvalg innen skip og romantiske reiseruter, som passer ethvert budsjett, kan dere gjøre drøm til virkelighet.

Romantisk og luksuriøs øyferie

Drømmer dere om en bryllupsreise til Bora Bora, St. Barths, Santorini eller Capri, men merker at prisene på disse feriestedene er noe overveldende?

På et cruise kan dere besøker disse romantiske øyene og oppleve livet i land, mens dere samtidig har transport, overnatting og mat inkludert. Slår dere til med all-inclusive kan dere nesten la lommeboka bli hjemme. Det betyr at selv budsjettbevisste par kan vurdere de luksuriøse øyparadisene som et alternativ, og herlige reiseruter finner dere blant annet hos SeaDream, Celebrity og Princess.

Flere europeiske reisemål på en ferie

Dere trenger faktisk ikke velge mellom en bryllupsreise i Frankrike eller til Italia. De fleste reiserutene for cruise i Middelhavet lar deg besøke begge land (og eventuelt flere) – uten å måtte bestille tog eller fly mellom byene.

Populære reiseruter besøker gjerne land som Italia, Hellas, Kroatia og Montenegro, eller Spania, Portugal, Hellas og Tyrkia på en seiling.

MSC Cruises,Royal Caribbean og Regent er blant rederiene med innholdsrike ruter her. De førstnevnte har gjerne kampanjepriser, større utvalg om bord og her velger dere selv hva dere eventuelt vil ha inkludert eller kjøpe i tillegg. Hos Regent, som er i luksussegmentet, er alt inkludert - selv utflukter.

Ferie med ny utsikt hver dag

Det er noe eget å våkne opp i samme komfortable seng, men til en ny utsikt hver dag.

Dersom dere hovedsakelig ønsker å slappe av på bryllupsreisen, vil et cruise være ypperlig. Dere har soldekk, basseng, restauranter og mer om bord, men kan tusle ut og oppleve et nytt sted når skipet ligger til kai.

Mange av reiserutene i Karibien, Sør-Stillehavet og Hawaii har generelt et avslappet tempo. Noen karibiske seilinger inkluderer besøk på en privat øy, kun for cruisegjester.

Kanskje en transatlantisk seiling er rett for dere? Med mange herlige sjødager til å bare nyte skipet – og ikke minst hverandre. Starter reisen i Southampton ender den gjerne i New York. Så hvorfor ikke avslutte med noen dager i storbyen så har dere fått i pose og sekk. Cunard sine transatlantiske seilinger er ikoniske og en herlig kombinasjon av klassisk cruise, med avslappet frihet.

Cruisepriser for alle

Cruisepriser kan virkelig tilpasses ethvert budsjett. Det er gjerne slik at jo større skipet er, jo billigere er prisen. Så hvis pengene er knappe, bør dere vurdere et stort skip, og for eksempel rederier som Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean eller Princess.

Har dere satt av er større budsjett kan dere ta bryllupsreisen om bord på et Celebrity-, Oceania- eller Azamara-skip. Små, luksusrederier som Seabourn og Silversea lar dere virkelig bli skjemt bort, og disse er spesielt populære blant mer modne reisende.

Husk uansett å veie hva som er viktig for dere, og hør med en cruisespesialist om det finnes gode kampanjer også med de mer eksklusive rederiene. Ofte kan et luksusrederi ha virkelig god verdi for pengene med hensyn til alt dere får inkludert.

Noe for enhver

Det interessante med cruise er at det finnes et skip for enhver reisestil – alt fra den introverte til den ekstroverte, festløven til avslapningseksperten, eller historieelskeren og oppdageren.

Cruiseskip er i hovedsak flytende hotell der noen minner mer om intime boutiquehotell, mens andre er som et feriesresort i Syden.

Ønsker dere en bryllupsreise som innbyr til ro kan dere vurdere et cruise på et mindre skip og rederier som SeaDream eller Seabourn. Mens dersom dere ønsker mer liv og sene kvelder, vil Royal Caribbean eller Norwegian Cruise Line passe bedre.

Det klassiske – eller en unik opplevelse for livet

Cruise er en praktisk, behagelig og gjerne prisgunstig måte å få gjennomført en uvanlig reise.

Dersom dere vil ha noe mer avsidesliggende og unikt; som å se isbreene i Alaska eller Antarktis, moai-statuene på Påskeøya, isbjørnene på Grønland, regnskogen i Amazonas eller Panamakanalen – finnes det et cruise som tar deg dit.

Kanskje bryllupsreisen er tiden for å dra på et innholdsrikt ekspedisjonscruise? Rederier som Silversea og Seabourn gir deg store naturopplevelser, med et luksuriøst preg og helt unike opplevelser. Celebrity og Hurtigruten har også storslåtte ekspedisjonscruise der dere kan vekke både eventyreren og romantikeren på en og samme tur.

Avslapning etter planlegging av den store dagen

De fleste som har planlagt et bryllup vet hvor omfattende det kan være, og selv om det er hyggelig så trenger mange å roe ned etter den store dagen.

Dersom dere drar rett etter bryllupet kan det jo være perfekt å starte cruiseferien med spa. Som nevnt vil en reiserute med sjødager gi ekstra rom til å ha avslapning i fokus. Bestill gjerne på forhånd slik at dere kan gå rett til eb parmassasje eller annen deilig behandling for to.

Å nyte tiden sammen, uten distraksjon - etterfulgt av å nippe til bobler med uendelig utsikt på dekk, må jo være en bryllupsgave i seg selv.

Et hav av muligheter

På en cruiseferie kan dere oppfylle drømmer og virkelig vekke alle sanser. Det er nesten ikke grenser for hva dere kan begi dere ut på, enten dere vil vie reisen til kulinariske gleder, sportslige aktiviteter, kultur og historie – eller bare gå rundt i en romantisk rus.

Det er fullt mulig å finne og bestille cruise på egenhånd, men dersom dere ønsker litt innspill, hjelp eller noe skreddersydd kun for dere, hjelper vi gjerne til!

Vi hjelper deg gjerne!