Historisk og autentisk Det beste av norskekysten | Tett på natur og kystsamfunn

Cruise med Hurtigruten

Cruiseskip på speilblank hav ved taggete fjell

Hurtigruten har seilt langs norskekysten siden 1893, og på disse 130 årene har de også seilt seg inn i nordmenns hjerter.

Kystreisen mellom Bergen og Kirkenes blir kalt «verdens vakreste sjøreise», og den bør oppleves – minst én gang i livet.

En god nyhet er at du nå kan seile fra Oslo og få med deg enda mer av Norges vakre kystlinje.

Hvorfor velge et cruise med Hurtigruten?

Et stykke Norges-historie

Hurtigruten har bundet byer og små kystsamfunn langs Norges kyst sammen i 130 år, og den er også blitt en del av den norske folkesjela. Du husker kanskje NRK-programmet Hurtigruten minutt for minutt fra sommeren 2011? Den 134 timer lange maratonsendingen ble en enorm suksess, og skipet ble møtt med flagg, mannskor, småbåtkortesje og vinkende mennesker oppover langs kysten – og hele 2,6 millioner seere var innom og så på sendingen.

Ja, vi elsker Hurtigruten!

Nyt seilingen – vær aktiv på land

Norskekysten blir bare mer og mer spektakulær jo lenger nord du kommer, og du kan gå i land i alle havnene på strekningen Bergen-Kirkenes. Nyt naturen underveis fra de deilige salongene med store panoramavinduer, og spist kortreist mat i restauranten.

Når skipet legger til land kan du delta på spennende aktiviteter, bli med på guidede omvisninger eller rusle en tur på egen hånd.

Klassiske skip

Flåten til Hurtigruten er i stadig utvikling, men samtidig preget av den lange og ubrutte linjen som går helt tilbake til rederiets første skip i 1893. Hurtigruten har gått i spissen for innovasjon, og introdusert mange nye funksjoner og egenskaper som gjør skipene både mer komfortable, effektive, miljøvennlige – og trivelige. Det eldste skipet i fast trafikk langs norgeskysten i dag er MS Vesterålen fra 1983 – flott oppusset i 2022.