Historisk og autentisk Bærekraftig teknologi | Tett på natur og dyreliv | Det beste av norskekysten

Cruise med Hurtigruten

Cruiseskip på speilblank hav ved taggete fjell

Hurtigruten har seilt langs norskekysten siden 1893, og på disse 130 årene har de også seilt seg inn i nordmenns hjerter. Kystreisen mellom Bergen og Kirkenes blir kalt «verdens vakreste sjøreise», og den bør oppleves – minst én gang i livet.

Hurtigruten kan også by på mer eksotiske reisemål! Spennende ekspedisjoner til blant annet Arktis og Antarktis er blitt en suksess, så nå kan du også reise til fjerne farvann om bord i et av Hurtigrutens moderne ekspedisjonskip.

Hvorfor velge et cruise med Hurtigruten?

Et stykke Norges-historie

Hurtigruten har bundet byer og små kystsamfunn langs Norges kyst sammen i 130 år, og den er også blitt en del av den norske folkesjela. Du husker kanskje NRK-programmet Hurtigruten minutt for minutt fra sommeren 2011? Den 134 timer lange maratonsendingen ble en enorm suksess, og skipet ble møtt med flagg, mannskor, småbåtkortesje og vinkende mennesker oppover langs kysten – og hele 2,6 millioner seere var innom og så på sendingen. Ja, vi elsker Hurtigruten!

Nyt seilingen – vær aktiv på land

Norskekysten blir bare mer og mer spektakulær jo lenger nord du kommer, og du kan gå i land i alle de 34 havnene på strekningen Bergen-Kirkenes. Nyt naturen underveis fra de deilige salongene med store panoramavinduer, og spist kortreist mat i restauranten. Når vi legger til land kan du delta på spennende aktiviteter, bli med på guidede omvisninger eller rusle en tur på egen hånd.

Klassiske skip og splitter nye ekspedisjonsskip

Flåten til Hurtigruten er i stadig utvikling, men samtidig preget av den lange og ubrutte linjen som går helt tilbake til rederiets første skip i 1893. Hurtigruten har gått i spissen for innovasjon, og introdusert mange nye funksjoner og egenskaper som gjør skipene både mer komfortable, effektive, miljøvennlige – og trivelige. Det eldste skipet i fast trafikk langs norgeskysten i dag er MS Vesterålen fra 1983 – flott oppusset i 2022. Det nyeste er ekspedisjonsskipet er MS Fridtjof Nansen fra 2020.

Fjerne farvann med Hurtigruten

I tillegg til sine faste ruter opp og ned kysten – året rundt – tilbyr Hurtigruten seilinger i både nordlige og sydlige polare farvann. Enten du vil se hvaler rundt Grønland, isbjørner på Svalbard eller de enorme pingvinkoloniene i Antarktis, har Hurtigruten et ekspedisjonscruise som bør pirre interessen til selv den meste blaserte oppdagelsesreisende. Eller hva med å utforske Sør-Amerika, Galapagos eller Alaska?

Reis med eksperter

Reiser du på ekspedisjon med Hurtigruten, har du også med et håndplukket ekspedisjonsteam. De er fagfolk innen forskjellige områder, de kan være villmarksvoktere eller naturguider i Arktis, forelesere, miljøvernere, forskere, osv. De holder foredrag, og er med på utflukter, deler morsomme fakta og anekdoter underveis – og selvsagt hjelper de deg med å bruke det velutstyrte vitenskapssenteret om bord.

Et utvalg av Hurtigrutens skip

Utvalgte seilinger med Hurtigrutens ekspedisjonsskip

 1. 13 netter8 havner
  Hurtigruten

  Norske fjorder

  LondonBergenSvolvaerAltaTromsøNarvikNordfjordeidStavangerLondon

  1 avgang

  47.805,-