På reise med Celebrity Cruises

En perfekt reiseform for single og soloreisende

Publisert: 6. oktober 2023

Kan jeg reise på cruise alene?

Det å reise alene kan være noe av det mest utviklende og givende du gjør. Dessuten trenger du bare å ta hensyn til dine egen ønsker og behov.

For noen er det å reise alene utenkelig, mens det for andre er synonymt med frihet.

Enten du har reist mye alene eller vurderer det for første gang, kan et cruise være et veldig godt alternativ for soloreising.

Jeg reiser alene – på cruise

På cruise har du alt på ett sted.

Du kan oppsøke aktiviteter og underholdning, men det er også mye rom for egentid dersom det er en prioritet. Følg din egen timeplan eller bare flyt med.

De større skipene har masse plass og her kan du "forsvinne litt i mengden" om du vil, eller delta på en mengde aktiviteter. På de mindre skipene finner du gjerne mer ro, og du får gjerne mer oppfølging av mannskapet om bord.

Både på flere av de mindre og de større skipene arrangeres det sosiale sammenkomster, slik at du kan treffe likesinnede medreisende.

Hva er forskjell på solo- og singelcruise?

Selv om begrepene brukes om hverandre, kan det være en forskjell på hva man ønsker å få ut av turen.

Soloreisende betyr at du reiser alene uavhengig av sivilstatus, mens man som singel ikke er i forhold, men kanskje har lyst til å møte noen. Noe å tenke på dersom det arrangeres forskjellige arrangementer om bord på det skipet du er på.

Er du singel og interessert i å treffe noen, vil det finnes muligheter til å dra på egne cruise som tilrettelegger for akkurat dette. Mens du som soloreisende kan velge så og si ethvert cruise, enten du kun vil være alene eller gjerne treffer nye venner.

Er det trygt å dra alene på cruise?

Avhengig av hvor i verden man reiser kan det generelt være lurt å være litt på vakt, og når man reiser alene er det visse ting man kanskje skal unngå å utsette seg for.

Av alle type reiseformer må likevel cruise være et av de aller tryggeste. Spesielt om bord. Og i land kan du delta på rederiets arrangerte utflukter dersom du ikke vil utforske på egen hånd.

De ansatte om bord vil gjerne, spesielt på de mindre skipene, være litt ekstra oppmerksomme mot deg som er alene.

Hva er singeltillegg? Og hvordan kan jeg unngå det?

De fleste lugarer og suiter er designet for minst to personer. Cruiserederiene regner ut sin inntekt basert på to gjester per rom, som betyr at soloreisende nesten alltid må belage seg på betale singeltillegg (på en lugar beregnet for to). Det samme gjelder på de aller fleste hoteller på land også.

For mange kan det dessverre være kostbart å reise alene. Men det finnes muligheter for å unngå singeltillegg på utvalgte cruise. Noen rederier tilbyr egne kampanjer og tilbud for soloreisende der de fjerner tillegget. Andre rederier har egne enkeltlugarer eller et bestemt antall rom forbeholdt soloreisende.

Det er også rederier som tilbyr seg å matche reisende av samme kjønn i felles lugar, for å spare penger.

Hvilke cruiserederier har enkeltlugarer?

Norwegian Cruise Line sin flåte finner du studio-rom for single/soloreisende. Her tilbys man også tilgang til en eksklusive lounge kun for soloreisende.

Dette gjelder nå lugarer i alle kategorier og uten singeltillegg på alle NCL sine skip!

Men, flere rederier ser et økende behov for å utvide tilbudet for soloreisende så på nyere skip kan man oppleve større utvalg. Celebrity Cruises satser stort på solomarkedet og her finner du flere alternativ av lugarkategorier.

Husk uansett at det lønner seg å være tidlig ute med bestilling da det er færre enkeltlugarer tilgjengelig.

Hvordan kan jeg treffe folk på cruise?

På cruise er det mange muligheter til å treffe mennesker på en trygg måte, og gjerne i regi av mannskapet.

Om bord de fleste skip arrangeres det mange og varierte aktiviteter, og det er jo alltid fint å treffes rundt felles interesser. I tillegg kan det å delta på arrangerte utflukter gjøre det enklere å bli kjent med medreisende.

Det sier seg selv at man skal respektere andre og deres ferie, men å slå av en prat mens man henter seg en is, deltar på et event eller venter på sin tur under kveldens karaoke – kan være starten på et nytt bekjentskap.

Å spise alene...

Noen trives godt alene ved et matbord, med en flott utsikt eller en god bok. Andre synes det å spise alene er det vanskeligste ved det å reise alene.

På de fleste skip vil mannskapet kunne hjelpe deg med plassering i restaurantene avhengig av om du ønsker egentid eller helst vil bli plassert i nærheten av andre som reiser alene. Det finnes også mindre formelle spisesteder, eller man kan velge å bestille romservice dersom det tilbys på din lugarkategori.

Gå også til resepsjonen om bord og forhør deg om det er egne lounger eller arrangementer for soloreisende. Azamara, eksempelvis, arrangerer gjerne en 'singels meet' dag en eller to på cruiset. I tillegg til å bli kjent i en behagelig og tilpasset setting, kan man også bli med på middag som gruppe. Deretter velger man selv om det er noe man ønsker å følge opp.

Hos noen rederier, som for eksempel Cunard, finnes det egne verter som kan delta på middag eller være dansepartner for kvelden.

Ditt neste eventyr

Dersom du tenker at det hadde vært spennende å reise alene på cruise, kan vi varmt anbefale å teste det.

Det kan bli så sosialt eller så herlig usosialt som du vil ha det. Og du kommer til å føle deg både trygg og ivaretatt om bord.

Kan vi hjelpe deg? Ta gjerne kontakt med oss dersom du har noen spørsmål eller ønsker hjelp til å booke ditt neste eventyr.

For ja, du kan reise på cruise alene!

Kontakt oss