Singel eller soloreisende på cruise

Kvinne i solhatt sitter på sin private balkong og nyter sol og utsikt

Å reise alene på cruise gir deg friheten til å skape ditt eget eventyr. Med tryggheten og tilbudene om bord, samt muligheten til å oppleve flere reisemål på en seilingsrute, kan det fort bli din beste ferie.

Enten du foretrekker å nyte ro og stillhet i ditt eget selskap, eller du ønsker å møte andre reiseglade mennesker, så kan vi hjelpe deg med å finne det rederiet og cruises som passer for deg. Flere av våre rederier tilbyr både egne arrangementer for single og soloreisende, flere har også egne enkeltlugarer og gode singelpriser.

Noe av det fine med å reise alene på cruise

Cruiserederier som passer for single og soloreisende

Selv om de fleste rederier vil passe for single og soloreisende, og valget er avhengig av individuelle preferanser og behov, er det likevel noen rederier som har rykte for å være spesielt passende.

GREIT Å VITE: Det lønner seg å være tidlig ute med å booke enkeltlugarer og/eller singelpriser, da disse er populære og det kun er et begrenset antall tilgjengelig.

Her er noen cruiserederier som ofte blir anbefalt for soloreisende:

Norwegian Cruise Line (NCL)

På noen av NCL sine skip finner du enkeltlugarer, spesielt designet for soloreisende.

Disse lugaren gir også tilgang til en privat felleslounge der soloreisende kan møte andre som reiser alene.

Les mer om rederiet her

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises har et godt rykte blant soloreisende. De har enkeltlugarer på mange av skipene sine, spesielt designet for folk som reiser alene, eller bare ønsker mer privatliv og komfort.

Det arrangeres ofte sosiale aktiviteter om bord for dem som ønsker å møte andre gjester.

Les mer om rederiet her

Silversea

Opplev en luksuriøs komfort og personlig service, mens du utforsker fantastiske reisemål. Silversea er kjent for en intim atmosfære som passer perfekt for soloreisende som søker en avslappende, men elegant cruiseopplevelse.

De arrangerer og tilrettelegger for flere eventer og aktiviteter slik at medgjester kan bli kjent.

Les mer om rederiet her

Royal Caribbean International (RCCL)

Royal Caribbean tilbyr noen enkeltlugarer på utvalgte skip. I tillegg har de aktiviteter og arrangementer om bord som kan hjelpe single og soloreisende med å treffe andre gjester.

Les mer om rederiet her

Oceania

Oceania Cruises har ikke egne enkeltlugarer, men de tilbyr gjerne spesialpriser for soloreisende som ønsker å bo alene i dobbeltlugar.

De arrangerer sosiale arrangementer og aktiviteter for gjestene, inkludert dansekvelder og temafester, som gjør det enklere å treffe andre gjester i naturlig setting.

Les mer om rederiet her

Cunard

Cunard er kjent for elegante og tradisjonelle cruiseopplevelser, men de tilbyr også en leken luksus som er mindre formell. De har noen lugarer for soloreisende og tilbyr også sosiale aktiviteter som dansekvelder og afternoon tea der du kan møte andre gjester.

Les mer om rederiet her

Holland America Line (HAL)

Rederiet har noen lugarer for soloreisende. Om bord opplever du en rolig og avslappet atmosfære.

Les mer om rederiet her

Azamara

Azamara tilbyr enkeltlugarer på noen av skipene sine, som er designet med soloreisende i tankene. Antallet er begrenset.

Rederiet arrangerer flere typer sosiale arrangementer både spesifikt for single/soloreisende, men også for alle gjester.

'AzAmazing Evenings' er spesielle kulturarrangementer på land der alle er velkomne, samt 'White Night Parties' om bord der samtlige gjester kan mingle og danse.

Les mer om rederiet her

Hurtigruten

Rederiet er kjent for sine ikoniske cruise langs norskekysten, samt ekspedisjonscruise i blant annet Antarktis og Arktis.

De tilbyr noen lugarer for soloreisende.

Les mer om rederiet her

Ta steget, reis alene

Noe av det mest givende ved å reise alene, er den personlige veksten det kan føre med seg, samt friheten. Det å reise på et cruise alene gir deg friheten, men det gir deg også den tryggheten og komforten du trenger for å føle deg hjemme, selv når du er langt borte.

Så, dersom du vurderer å ta steget og oppleve verden på egenhånd, er et cruise en fantastisk måte å gjøre det på.

Vi hjelper deg gjerne med bestilling, samt tips og råd.

Kontakt oss

Inspirasjon i bloggform