Fasade på skipet Seven Seas Splendor

Verdens mest luksuriøse rederi?

Publisert: 24. oktober 2022

Prakt på et av de syv hav

Hver gang jeg reiser opplever jeg det samme, det kribler i magen når jeg nærmer meg dit jeg skal. Denne gangen startet kriblingen i det drosjen kjørte inn mot sentrum i Bordeaux.

Sentralt i den vakre, franske havnebyen kunne jeg se skipet ligge som et smykke. Selv i oktober er det som regel fremdeles sommertemperaturer på disse breddegrader. Korte kjoler, shorts og sandaler preget klesdrakten til de som vandret langs den brede og flotte havnepromenaden.

Jeg har vært på flere cruiseskip tidligere, men dette skulle bli første gang om bord på et skip hvor rederiet selv omtaler seg som «The world’s most luxurious cruise line». Vi snakker selvsagt om Regen Seven Seas Cruises.

Vårt skip er lastet med…noe for enhver smak og lyst

Regent Seven Seas omtaler altså seg selv som verdens mest luksuriøse flåte. Jeg tenker jeg at ordet luksus kan være veldig personlig. Noe jeg opplever som luksus trenger jo ikke å være det for deg.

Nå velger jeg å se på luksus som det å ha både godt utvalg, god tid og god service. Så når du kan velge å ha late dager om bord og låne en bok fra det innholdsrike biblioteket, eller legge deg på en av de mange solsengene og la verden seile forbi mens du vartes opp av oppmerksomt mannskap, eller nyte de lekreste retter både innendørs og utendørs i en av skipets mange restauranter, og ta en drink i en av de lekre barene eller en kaffe ute på balkongen eller dekk... Eller du kan trene, spille tennis, delta på utflukter, se på show og listen fortsetter… og ALT er inkludert - ja, da kan dette absolutt klassifiseres som luksus.

Et hjem mens du er borte

Skipet har kun suiter. Det er dog variasjoner i størrelse mellom 28 til 280 kvm. Mitt herlige ‘hjem’ var en såkalt Concierge suite på 30.8 kvm. Fordi jeg reiste alene fikk jeg ekstra stor tumleplass – og det velger jeg også å kalle luksus.

Mine kvadratmeter rommet både en stor seng med passelige harde madrasser, og store puter. Garderoben hadde mer enn nok plass til min bagasje, og her fant jeg også andre praktiske bekvemmeligheter som hårføner, skohorn, sjal til bruk under kjølige kvelder på balkongen, badekåper og tøfler.

På det nydelige badet var det deilige såper, kremer og myke håndklær i flere størrelser. Og, ikke minst et stort badekar. Det å synke ned i et lavendelduftende bad etter en treningsøkt har jeg også lyst til å si er ren luksus.

Selv om jeg var på tur skulle jeg også jobbe, og da var det supert med egen arbeidspult, godt med stikkontakter og god nettilgang. I tillegg hadde jeg en sittegruppe, perfekt til å nyte frokost i ro og mak. Selv om jeg sjelden benytter meg av roomservice når jeg reiser, ønsket jeg å teste det ut nå. Roomservice er nemlig inkludert om bord på Regent Seven Seas sine skip.

Tre morgener tok jeg bare på meg morgenkåpen, så kom «butleren min» og serverte nystekte croissanter, oppskåret frukt, kaffe og varm melk, samt ferskpresset juice. Selvsagt gjort med eleganse og smil. Der, med åpen balkongdør, kunne jeg sitte og trekke inn både morgenluft og kaffeduft. Og selv om jeg er heldig og ofte får servert frokost av en smilende mann hjemme også, vil jeg igjen bruke ordet luksus.

Jeg rakk forresten også å benytte meg flittig av solsengen på balkongen min.

Uansett hvor flott en suite er, så har skipet mye mer å by på, og jeg ville få full uttelling av tilbudet. Det manglet ikke på muligheter om bord.

‘Det finnes ingen mer oppriktig kjærlighet enn kjærligheten til mat’

Jeg tror virkelig kokkene om bord lever etter dette sitatet.

Hver kveld spiste jeg i en ny restaurant, og hver kveld ble jeg imponert. For maken til nydelig mat, og tidvis også smakfulle kunstverk som ble servert, har jeg sjelden opplevd. Samtlige restauranter holder en meget høy klasse ned til de minste detaljer. For meg løftes også opplevelsen av smilene kelnerne som alltid leverer på servicen.

Dersom du er om bord en uke eller en måned er variasjonen, og mulighetene, så mange at det skal mye til at for du går lei. Fransk, italiensk, asiatisk, grill, buffeer, vegetar, småretter og store retter. I tillegg finnes det små snacks-stasjoner med kaffe, kaker og frukt spredt gjennom hele skipet.

Ifølge mine nye venner rundt middagsbordet, som har langt mer kunnskap enn meg når det kommer til vin, så vil vinkjenner også sette pris på de kuraterte vinene som er inkludert. Vil man, så kan man selvsagt svi av noen tusen på en ekstra spesiell flaske, fra skipets eksepsjonelle vinsamling. Utvalget til frokost og lunsj var også strålende, og her anbefaler jeg å prøv ut så mye forskjellig du bare orker. På forskjellige steder. En frokost på suiten er nydelig, men det er også stemningen i restaurantene og ved bodene på akterdekket.

En annen luksus er at du selv velger når du vil spise, du trenger ikke å forholde deg til faste tider.

‘En Espresso Martini, takk!’

Det er deilig, eller skal jeg igjen bruke ordet luksus, når alt er «all-inclusive». Det gjelder også drinkene i baren. Barmenyen var både innholdsrik og fantasifull, så her vil du garantert finne noe du ikke har smakt før, i tillegg til dine gamle favoritter. Flere av barene om bord har behagelig, musikalsk underholdning om kvelden. Helt i baugen på skipet finnes et stort og luftig barområde med flott 180 graders utsyn og et flygel i midten. Et perfekt sted for en aperitiff før middag. Etter middag kan man dra på show, eller kanskje besøke jazz-baren.

Dersom du har lakenskrekk er det så klart alternativer. Er du i tillegg er glad i synge (uavhengig av stemmeprakt) finnes det sangglade ansatte som tar initiativ til karaoke og oppfordrer gjestene til å velge en sang eller to. Det er også en egen «Jukeboks» hvor du kan velge musikk å lytte eller danse til. Med medreisende som også bidrar til god stemning kan man enkelt slå igjen noen par timer her.

Bartenderen går uansett ikke før siste gjest har takket for seg.

‘What can I do for you, mam?’

Jeg fikk høre at det er rundt 600 ansatte om bord som kommer fra over 20 ulike nasjoner. God bemanning merkes på servicen.

Hvor enn du er finnes det oppmerksomt mannskap som høflig spør om det er noe du trenger, som vasker et av de mange messingrekkverkene, tørker støv maleriene, sørger for at solsengene alltid ser ryddige og innbydende ut. Samt alle de små tingene de fleste av oss ikke legger merke til at blir gjort, men som vi absolutt hadde merket oss dersom de ikke ble det. All service utføres med genuine smil og hyggelige fraser som «hallo mam/sir», «how are you today?».

‘An apple a day, keeps the doctor away’, og annet som godt for kropp og sjel

Det er mye helse og velvære i det å starte morgenen med frisk frukt, og ikke minst frisk luft på en liten morgenpromenade på dekk.

I løpet av et cruise blir det gjerne mye mat når utvalget er så herlig og bugnende. Det er derfor heller ingen dum ide å ta med seg treningstøy og benytte skipet innholdsrike treningsrom, eller i Splendors tilfelle; to rom.

Med godt utvalg av apparater finner du garantert noe som passer ditt nivå. Men er du ikke helt fan av treningsrom og apparater, så er det mange som benytter skipets dekk til morgentrimmen. Bassenget om bord tillater også at du kan få strekt skikkelig på kroppen, så noen runder her er heller ikke å forakte.

Velvære er så mangt, og i skipets spa avdeling finnes både utendørsbasseng, dampbadstue, tørr badstue, dusjer med eteriske dufter og ulike temperaturer, samt varmesenger og hvilerom. Mulighetene for å unne seg ulike kroppsbehandlinger er også mange, og du kan få behandling for alle deler av kroppen – fra topp til tå. Disse er dog ikke inkludert, og du bør bestille time god tid i forkant da de er populære.

Noe av det jeg setter ekstra pris på når jeg er på cruise er å nyte solnedgangene. Til havs er de som oftest ubeskrivelig vakre. Å ha tid til å bare være i øyeblikket faller absolutt under kategorien luksus.

Mellom slagene

Bassengområdet, hvor du enten kan velge en seng under tak eller under åpen himmel, er et naturlig midtpunkt. Intet unntak for meg. Her fant jeg både roen til å lese, ta en formiddagsblund, samt rett og slett å ikke gjøre noen ting. Det er også viktig når man er på cruise.

Men, blir man rastløs eller bare trenger en pause fra avslappingen, så kan man slå noen slag på minigolfbanen, eller teste tennisferdighetene dersom det frister mer.

Om bord finnes det også er et eget rom for ulike spill. Her var det alltid folk. Vennepar som spilte bridge, familier som unngikk fengsel i Monopol, og par som utfordret hverandre i sjakk. Er man en gambler finnes det også et kasino om bord. Så om du vil utfordre lykken på Blackjack eller Rulett er dette stedet, men så er det kanskje smart å gi seg når man er på topp.

Tid for toppklasses show om bord Seven Seas Splendor

Cecilie Kopperud

‘Willkommen, bienvenue, welcome…’ til cabaret. Eller show.

Hver kveld er det mulighet for å se ulike show. Selvsagt er det valgfritt om du ønsker å gå, men jeg anbefaler å få med deg minst et par av dem. For også her er det, naturlig nok, høy kvalitet på både utøvere og innhold. Her sitter du godt i salens lenestoler, kanskje med en kaffe eller drink, og kan bare la deg imponere av hva som faktisk er mulig å levere av akrobatiske krumspring, dans og praktfulle stemmer.

‘Reis ikke for å komme frem, men for å reise’

På et cruise kommer man gjerne til en rekke havner det kan være vel verdt å besøke. Du står selvsagt fritt til å utforske stedene på egenhånd, men en utflukt i regi av rederiet vil ofte være å anbefale. Regent har et stort utfluktsprogram i hver by eller sted, og de fleste utflukter er allerede inkludert i prisen.

I forkant av et cruise kan man booke seg inn på ulike utflukter, og hos noen rederier vil jeg absolutt anbefale det, da plassene fylles fort. Du kan selvsagt booke i forkant hos Regent også, i tillegg har du mulighet til å booke om bord. Skulle noe du ønsker være fullbooket, kan du sette deg på venteliste og ofte blir det noen plasser ledig når utflukten nærmer seg.

Ikke uventet var hele organiseringen av utfluktene profesjonell. Du får tildelt et nummer som indikerer hvilken buss du skal være med på, og det var aldri tvil om hvor man skulle gå eller hva man skulle gjøre. Guidene opplevde jeg som både informative og humoristiske, samt at de snakket godt engelsk.

Når er neste tur?

Forventningene hadde jo vært store med rederiets selvpålagte «slogan», så da jeg kom hjem spurte så klart min mann hvordan turen hadde vært. Jeg kan enkelt svare; veldig bra, og luksuriøst! Regent levde helt klart opp til min definisjon av luksus. Dersom jeg skulle fjerne meg litt fra ordet 'luksus', så sitter igjen med to ord jeg mener oppsummere mine opplevelser om bord meget godt; eksklusivt og inklusivt. Alt er unikt og alt er inkludert. Det gir følelsen av å bli skjemt bort.

Så dersom man ønsker et cruise for voksene, med få gjester om bord, alt inkludert, topp service, kvalitet i alle ledd, duften av friske blomster, samt roomservice, så kan jeg absolutt anbefale både familie, venner og kunder å ta en titt på utvalget til Regent Seven Seas.

Finn ditt cruise med Regent Seven Seas Cruises

 1. 14 netter14 havner
  Regent logo

  Østlige Middelhavet

  Civitavecchia (Roma)PositanoGiardini Naxos (Taormina)CrotoneKorfuDubrovnikTriesteSplitKotorIgoumenitsaKatakolonSantoriniKusadasi (Efesos)Athen (Piraeus)

  1 avgang

  180.209,-
 2. 10 netter11 havner
  Regent logo

  Østlige Middelhavet

  BarcelonaCannesPorto Santo StefanoSalerno (Amalfikysten)Giardini Naxos (Taormina)CrotoneKotorIgoumenitsaArgostoli (Kefalonia)MonemvasiaAthen (Piraeus)

  1 avgang

  99.678,-
 3. 20 netter11 havner
  Regent logo

  Europa

  SouthamptonKirkwall (Orknøyene)TórshavnAkureyriIsafjordurReykjavikNuukPaamiutQaqortoqKillybegsBelfastSouthampton

  1 avgang

  161.052,-
 4. 12 netter10 havner
  Regent logo

  Europa

  AmsterdamZeebrygge (Brugge)St. Peter PortBordeauxSaint-Jean-de-LuzEl FerrolPortoLisboaCadiz (Sevilla)Barcelona

  1 avgang

  129.241,-
 5. 8 netter5 havner
  Regent logo

  Europa

  SouthamptonZeebrygge (Brugge)Dunkerque les MoeresHonfleur (Normandie)Cherbourg (Normandie)Southampton

  1 avgang

  161.052,-
 6. 7 netter5 havner
  Regent logo

  Alaska

  SewardIcy Strait PointKetchikanVictoriaVancouver

  1 avgang

  108.015,-
 7. 12 netter13 havner
  Regent logo

  Vestlige Middelhavet

  BarcelonaAlicanteMotril (Granada)IbizaPalma de MallorcaMahon (Menorca)MarseilleSt TropezMonte CarloPortofinoLivorno (Firenze / Piza)OlbiaCivitavecchia (Roma)

  1 avgang

  108.429,-
 8. 10 netter7 havner
  Regent logo

  Europa

  SouthamptonAmsterdamZeebrygge (Brugge)Dunkerque les MoeresHonfleur (Normandie)Cherbourg (Normandie)Saint-MaloSouthampton

  1 avgang

  74.489,-
 9. 7 netter6 havner
  Regent logo

  Alaska

  SewardSitkaSkagwayJuneauKetchikanVancouver

  1 avgang

  73.898,-
 10. 15 netter13 havner
  Regent logo

  Vestlige Middelhavet

  TriesteRijekaVallettaCivitavecchia (Roma)NapoliLivorno (Firenze / Piza)St TropezPalma de MallorcaBarcelonaMahon (Menorca)MalagaPortimaoLisboa

  1 avgang

  153.365,-
 11. 19 netter17 havner
  Regent logo

  Europa

  OsloSkagenStavangerFlamÅlesundTrondheimHammerfestHonningsvågMoldeLerwick (Shetland Islands)Kirkwall (Orknøyene)InvergordonNewhaven (Edinburgh)New PlymouthAmsterdamZeebrygge (Brugge)Southampton

  1 avgang

  398.626,-
 12. 14 netter12 havner
  Regent logo

  Europa

  SouthamptonSt. Peter PortBordeauxBilbaoLa CoruñaPortoLisboaGibraltarMotril (Granada)AlicantePalma de MallorcaBarcelona

  1 avgang

  99.678,-
 13. 7 netter6 havner
  Regent logo

  Alaska

  VancouverKetchikanJuneauSkagwayIcy Strait PointSeward

  1 avgang

  148.990,-
 14. 11 netter10 havner
  Regent logo

  Canada/New England

  New YorkNewportBostonPortlandSt. JohnHalifaxSydneyLa Baie (Saguenay River)QuebecMontreal

  1 avgang

  131.961,-
 15. 7 netter6 havner
  Regent logo

  Alaska

  SewardSitkaSkagwayJuneauKlaipedaVancouver

  1 avgang

  154.430,-
 16. 8 netter8 havner
  Regent logo

  Vestlige Middelhavet

  VallettaIbizaPalma de MallorcaBarcelonaSeteSanary Sur MerAjaccioMonte Carlo

  1 avgang

  81.112,-
 17. 10 netter11 havner
  Regent logo

  Vestlige Middelhavet

  LisboaPortimaoCadiz (Sevilla)Motril (Granada)IbizaMahon (Menorca)ToulonCannesAjaccioOlbiaCivitavecchia (Roma)

  1 avgang

  90.335,-
 18. 10 netter11 havner
  Regent logo

  Vestlige Middelhavet

  BarcelonaValenciaAlicanteIbizaPalma de MallorcaMarseilleSt TropezCannesPortofinoLivorno (Firenze / Piza)Civitavecchia (Roma)

  1 avgang

  79.929,-
 19. 19 netter10 havner
  Regent logo

  Asia

  VancouverKetchikanIcy Strait PointSewardKodiakDutch HarbourKushiroHakodateSendaiTokyo

  1 avgang

  109.020,-
 20. 11 netter11 havner
  Regent logo

  Canada/New England

  MontrealQuebecLa Baie (Saguenay River)Sept IlesHavre Saint PierreCornerbrookSydneyHalifaxSt. JohnPortlandBoston

  1 avgang

  129.241,-
 21. 10 netter11 havner
  Regent logo

  Vestlige Middelhavet

  Monte CarloSanary Sur MerBarcelonaPalma de MallorcaCartagenaMalagaGibraltarTangerCadiz (Sevilla)PortimaoLisboa

  1 avgang

  100.269,-
 22. 12 netter11 havner
  Regent logo

  Europa

  SouthamptonNew PlymouthNewhaven (Edinburgh)InvergordonLerwick (Shetland Islands)Kirkwall (Orknøyene)BelfastDublinHolyheadCorkFalmouth (Cornwall)Southampton

  1 avgang

  132.553,-
 23. 10 netter10 havner
  Regent logo

  Østlige Middelhavet

  Civitavecchia (Roma)PositanoMessinaVallettaIgoumenitsaDurrës (Tirana)KotorZadarRijekaTrieste

  1 avgang

  91.991,-
 24. 12 netter11 havner
  Regent logo

  Østlige Middelhavet

  Civitavecchia (Roma)NapoliTrapani (Sicilia)Gozo IslandSyrosBozcaada (Canakkale)IstanbulLimassolKusadasi (Efesos)SantoriniAthen (Piraeus)

  1 avgang

  220.179,-
 25. 11 netter10 havner
  Regent logo

  Canada/New England

  BostonPortlandSt. JohnSydneyCornerbrookHavre Saint PierreSept IlesLa Baie (Saguenay River)