Årets hyggeligste reisemesse Reisemekka 4. desember kl 13.30 - 19.00 på Det Norske Teatret

Reisemekka

Hva er nytt i år?

Det blir selvsagt like trivelig og stemningsfullt som alltid i det julepyntede teatret. Og i år blir det enda litt bedre:

🚢 Cruise Corner: Det blir en egen sal full av cruiseinspirasjon! Du kan møte mange rederier på stand og høre om deres cruise og tilbud – fra familievennlige cruise til cruise i luksusklassen. Møt Celebrity Cruises, Norwegian Cruise Line, MSC Cruises, Cunard, Azamara, SeaDream Yacht Club og et av våre nyeste rederier Explora Journeys.

💺 Vær så god, sitt ned: Mange av foredragene foregår i den store teatersalen – det betyr at det blir sitteplasser til alle.

👋 Reiseledertorg: Har du vært eller er du interessert i gruppecruise og andre gruppeturer med reiseleder? Da kan du møte Escape Travel sin fantastiske reiseledere på stand.

📜 Program 4. desember på Det Norske Teatret

Kl. 13.30: Dørene åpnes
Kl. 14.00: Velkommen! Escapes verden på 20 minutter, Hovedscenen
Kl. 14.20: Cruise.no og våre rederier på alle verdens hav, Hovedscenen
Kl. 15.00: Mat- og vinreiser i Europa, Bikuben
Kl. 15.30: Elvecruise i Europa, Egypt og Colombia, Hovedscenen
Kl. 16.00: Ingvild Tennfjords juletips – og spennende matreiser v/Escape Tema, Hovedscenen
Kl. 16.30: Escapeaway - fleksible reiser til hoteller med de beste anmeldelsene, Bikuben
Kl. 17.00: Escape Aktiv– spreke turer i inn- og utland, Bikuben
Kl. 17.30: Carpe Diem – reis alene, men sammen, Hovedscenen
Kl. 18.00: Nilen i Det gamle Egypt med egyptolog Anders Bettum, Hovedscenen
Kl. 18.45: Trekning av reisepremier, Bikuben
Kl. 19.00: Takk for denne gang!

Hvert foredrag varer i ca. 20 minutter.

Under dagen kan du besøke våre stands, snakke med turskreddere og reiseledere, la deg inspirere i vårt store Cruise Corner og nyte smaksprøver!

Journalist Anders Magnus sto opprinnelig som foredragsholder, men han er dessverre blitt forhindret fra å komme. Det samme har skjedd med Ingunn Birkeland.

* Med forbehold om endringer i programmet.

📢 Noen av våre foredragsholdere:

Portrett av Ingvild Tennfjord

Vinjournalist Ingvild Tennfjords beste juletips

Ingvild Tennfjord er Norges mest leste vinjournalist. Ukentlig når hun nær en million lesere gjennom sine vinspalter i Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad, og hun har også gitt ut flere bøker som har havnet på bestselgerlista. Sammen med Escape skaper Tennfjord populære turer til vinområder i Spania, Italia, Portugal og Frankrike.

Tennfjord er en ettertraktet foredragsholder, og hennes humoristiske formidlingsevne bidrar til at hun når stadig nye publikumsgrupper med sin entusiasme for vin. På Reisemekka kommer hun for å lage fest! Fra scenen gir Tennfjord deg sine beste vintips inn mot høytiden, og viser deg hvordan du enkelt kan unngå klassiske mat- og vinfeller i juletiden. Ingvild vil også signere sin siste bok Smak! Bli vinkjenner hjemme fra stand.

Les mer om Tennfjords vinturer her
Portrett av mann

Egyptolog Anders Bettum om Det gamle Egypt

Anders Bettum er religionshistoriker med gammelegyptisk religion som spesialitet. Bettum er en del av det internasjonale fagmiljøet innen egyptologi og har hatt en rekke forskningsopphold ved museer og læresteder i utlandet. Han deltar også i utgravningene i Tell el-Amarna i Egypt, hvor han har ansvar for en studie av de unike mumiekistene som er funnet der. Siden 2014 har han jobbet som førstekonservator på Interkulturelt Museum (del av Oslo Museum).Han har blant annet skrevet boken Et nytt blikk på det gamle Egypt som kom ut i 2020.

På Reisemekka skal han holde foredraget Nilen i Det gamle Egypt. Nilen var en forutsetning for jordbruket og dermed utviklingen av den egyptiske staten i Nildalen for 6–5000 år siden. Men hva betydde elven for de gamle egypterne? Hvordan ble elven brukt i hverdag og til fest, og hvilken rolle spilte den i det gammelegyptiske verdensbildet?

Les om Escape Travel sine turer til Egypt

🛳️ Cruiserederiene du kan møte på messen:

Azamara

Med mottoet ''Destination celebration'' er Azamara en stødig favoritt som alltid leverer.

Rederiet er meget reisemålsfokusert. Ved å ligge lengre i havn, og gjerne meget sentralt, har du mer tid til å utforske på egenhånd, eller bli med på spesialutviklede utflukter. På seilingsruter som tillater det ligger skipet over natten slik at du kan nyte det lokale nattelivet.

Vi tror uansett at du kommer til å trives så godt om bord at alt annet bare er bonus.Azamara vil være et godt alternativ dersom du er ute etter et elegant cruise som tilbyr utmerket mat og service.

Les mer om Azamara

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises blir stadig hyllet for sitt kjøkken, servicen og de elegante skipene. De er også det eneste rederiet som har mottatt 4 stjerner i 'Forbes Travel Guide'.

Rederiet passer for voksne og kvalitetsbevisste cruisere, som setter pris på avslappet luksus, spennende reiseruter, samt førsteklasses mat og vin.

Menyene om bord er utviklet av Michelin-stjernekokker og gjenspeiler gjerne reisemålene skipene besøker. Du kan velge mellom over 300 reisemål og seilingsruter over hele verden, inkludert Middelhavet, Karibien, Sør-Amerika, Alaska, Hawaii, Asia, Oceania og Stillehavet, samt ekspedisjonscruise i Galapagos.

Les mer om Celebrity Cruises

Cunard

Cunard er et rederi i utvikling. Selv om de bevarer sin ikoniske stil og eleganse, byr de på en leken luksus og sofistikert moro – der alle er velkomne!

Ønsker du å prøve noe klassisk, med en tvist? På et cruise med Cunard handler det ikke om å fraktes fra sted til sted. Det er den behagelige, avslappende, stimulerende og luksuriøse følelsen av ferie, og det gode livet om bord, som er målet. Og du kommer garantert til å skjemmes bort.

Les mer om Cunard

Explora Journeys

Explora Journeys har som mål å forvandle og redefinere luksuscruise, med elegante skip og berikende reiseruter.

Som gjest vil du kunne oppdage mer og dvele lenger på hvert reisemål. Rederiet passer for den nysgjerrige reisende som ønsker å skape minner som varer lenge etter selve cruiset om bord et flytende boutique hotell med mange særegne og luksuriøse detaljer.

Les mer om Explora Journeys

MSC Cruises

På et MSC-skip skal det godt gjøres å kjede seg! Rederiet er kjent for å ha skip fullpakket med opplevelser – for folk i alle aldre. Her trives både familier, par og enslige.

MSC Cruises har ruter over hele verden, spesielt populært er Middelhavet, Nord-Europa, Karibien, Sør-Afrika og Sør-Amerika. Rederiet tilbyr tilpassede opplevelser, så når du velger din foretrukne lugartype, vil du også velge hvilke unike opplevelser du ønsker på din ferie.

Med konseptet MSC Yacht Club kan dere oppgradere reisen ytterligere for å få følelsen av å være på et mindre skip, men likevel ha tilgang til alle skipets fasiliteter.

Les mer om MSC Cruises

Norwegian Cruise Line

Med 19 prisvinnende skip og en hyggelig, uformell atmosfære passer Norwegian Cruise Line for deg som er opptatt av frihet og fleksibilitet når du reiser på ferie.

Rederiet er opptatt av å gi deg et cruise på dine premisser, og er ypperlig for par, soloreisende, familier og storfamilien som ønsker å skjemme bort smaksløkene, nyte strålende underholdning og delta på spennende aktiviteter. Spis når du vil, og benytt deg av alle skipets fasiliteter.

Hos NCL finner du et stort utvalg romslige og moderne lugarer og suiter, samt et eksklusivt suitekonseptet kalt The Haven.

Les mer om Norwegian Cruise Line

SeaDream Yacht Club

Prøv et cruise på en yacht!

SeaDream Yacht Club er herlig luksuriøst, og med sin uformelle eleganse, prisvinnende service og inspirerende reiseruter, er det ikke rart at rederiet er topprangert av reisemagasinet Conde Nast.

Rederiet er norsk, privateid og SeaDreams filosofi er perfeksjonisme i alle ledd. Med et mannskap på 95 og maksimalt 112 gjester, føler du at du nesten er på din egen private yacht.

SeaDream kan kun bestilles via en av våre cruisespesialister.

Les mer om SeaDream Yacht Club

Royal Caribbean

Royal Caribbeans skip er nesten som flytende byer, de er så innholdsrike at reisende i alle aldre kan glede seg!

Tilbudet til barn og unge er fantastisk. Skipene er fylt til randen med fasiliteter og perfekt for generasjonscruise der både store og små kan få tidenes ferie.

Royal Caribbeans skip er blant de største og mest innovative i verden, og rederiet har sprengt mange grenser når det gjelder hva som tradisjonelt tilbys på et cruiseskip.

Les mer om Royal Caribbean

🤝 Andre samarbeidspartnere:

Gardsbrenneriet

Gardsbrenneriet holder til på solrike og lune Hauge på nordsida av Gloppefjorden i Nordfjord. Her er det ypperlige vekstvilkår for frukt og bær og tradisjoner for fruktdyrking heilt tilbake til 1800-talet. Stedet har til og med sin egen historiske eplesort!

Sivilingeniørene Synnøve og Jann tok over odelen i 2010 for å satse på produksjon av drikkevarer basert på råvarer fra lgården, og nå har de en lang rekke både alkoholfrie og alkoholholdige drikkevarer. På Reisemekka får du smake på deres sider.

Les mer om Gardsbrenneriet

Liquid Wines

Georgia er verdens eldste vinland, med en rik tradisjon som i dag står på UNESCOs verdensarvliste. Vinen lagres på store leirkrukker som graves ned i jorden for at den skal kunne gjæres og lagres optimalt.

Natia Kurua driver firmaet Gvino og en nydelig georgisk vinbar i Kristiansand. Hun kommer til Reisemekka med et stort engasjement for vinene fra sitt hjemland - kom innom og bli inspirert!

Les mer om Liquid Wines

Concha y Toro Norway

Få en smak av den nye vinen! Concha y Toro Norway er datterselskap av chilenske Viña Concha y Toro som ble etablert 1883 og har hovedsete i Chiles hovedstad Santiago. Morselskapet, Viña Concha y Toro S.A er Latin-Amerikas ledende vinprodusent.

Concha y Toro Norway fokuserer på viner fra Chile, Argentina og USA og har mange kjære og velkjente vinmerker i sin portefølje på Vinmonopolet. Vinverden er i stadig utvikling og Concha y Toro er alltid på jakt etter nye trender og vinområder, i tillegg står bærekraftig emballasje høyt på agendaen. På Reisemekka får du smake deres nyheter fra Argentina, Chile & USA.

Les mer om VCT Norway

Våre bevingede partnere

De aller fleste av våre reiser starter med en flytur - veldig ofte med et av flyselskapene som kommer til å stille smilende på Reisemekka.

Har du tenkt over hvilket selskap du skal fly med på din neste tur? Slå av en prat med deres representant, lær noen nye tricks og gled deg til reisen!

Ofte stilte spørsmål om Reisemekka

Her er alt du trenger å vite om Reisemekka 2023 i kortversjon.