Cruise i Arktis og Antarktis

Et cruise i verdens siste ødemarker byr på helt unike opplevelser fra cruiseskipet. Velg et cruise utenfor allfarvei!

Nord eller sør – klodens ytterste punkter byr på storslåtte eventyr!

Nesten uansett hvor du reiser i verden, kan du regne med at noen har vært der før deg. Med et cruise til nord- eller sydpolen, er sjansene for dette sterkt begrenset. Fullstendig uberørt natur, nysgjerrig dyreliv som ikke lar seg skremme av mennesker og gripende nærkontakt med de mest ekstreme delene av kloden vår venter deg.

Et cruise til Arktis er enkelt fra Norge, mens et cruise til Antarktis gjerne krever litt mer organisering for å gjennomføre. Vi hjelper deg med å komme deg til polområdene!

Pingviner i Antarktis © Tiago Rodriguez, Getty Images

Antarktis – øde, imponerende og forbløffende

Reiser til Antarktis går i vinterhalvåret, når det er sommer på den sydlige halvkule. Flere turer går fra Chile, som på denne tiden opplever deilig sommer. En reise til Antarktis er noe du sent vil glemme. Pingviner så langt øyet ser- og de er så forbaskede søte! De er lekne, de er uredde, de lager mye støy og du lukter ikke spesielt godt...

Grønland i midnattssol © Olga Gavrilova, Getty Images

Grønland – så nære, men allikevel så annerledes

Inuittene kaller Grønland for «Kalaallit Nunaat» – menneskenes land. Verdens største øy er kanskje et isøde i store deler av interiøret, men kysten er fargerik, spennende og pepret med mange små fiskerlandsbyer som gir oss mange steder å stoppe i land – selv om det er de store, folketomme områdene som gjør mest inntrykk. Her kommer du tett på naturen, dyrelivet og lokalbefolkningen. Og kanskje blir du invitert hjem til en grønlandsk familie på kaffemik!

Svalbard – Norges egen arktiske utpost

Fantastiske Svalbard har virket som en magnet på eventyrlystne nordmenn i flere hundre år, og til tross for at Longyearbyen ikke er like «vill vest» som den en gang var, føles det fortsatt som en by i utkanten av sivilisasjonen. Fra Longyearbyen kan du starte flere ekspedisjonscruise og komme tett på villmarken og dyrelivet.

Og er du heldig, får du kanskje se kongen av Arktis; Isbjørnen

CRUISE MED HURTIGRUTEN

EKSTREME YTTERPUNKTER PÅ KLODEN

Selv om du ikke trenger å kle deg som Nansen og Amundsen, bør du være forberedt på litt vær. Ullundertøy er en god start!