Eventyr i komfort Lærerikt | Ekspedisjoner utenfor allfarvei | Bærekraftig teknologi

Cruise med HX Hurtigruten Expedition

Ekspedisjonsskip ved snøkledde fjell

I ekte eventyrånd strekker HX Hurtigruten Expeditions sine ekspedisjoner seg langt utenfor allfarvei – i søken etter det unike fra Arktis og Antarktis til Galápagos-øyene, Vest-Afrika og Kapp Verde.

HX står for Hurtigruten Expeditions, og rederiet arbeider for å utvide horisonter og hedre historien til pionerer og eventyrere. Her finner du cruise som fokuserer på oppdagelser, læring, forskning og unike opplevelser.

Bestill før 29. februar og få 10% avslag på cruise, og bestill innen 31. mars, så spanderer HX flybillettene!

Utvalgte ekspedisjonscruise og tilbud med HX

Hvorfor velge et cruise med HX Hurtigruten Expeditions?

  • Passer for gjester som ønsker et annerledes cruise med fokus på læring og som liker tanken på å utforske nye, særegne og tidvis øde områder av kloden
  • Ekspedisjonsskipene er preget av stilfull, minimalistisk design og høy komfort med god service og høy kvalitet på maten
  • Du kommer virkelig tett på lokalsamfunn og dyreliv på en unik og mer bærekraftig måte
  • Om bord kan du delta på berikende kurs og foredrag, samt benytte det fascinerende vitenskapssenteret
  • Det er alltid et håndplukket ekspedisjonsteam om bord, samt arbeidende forskere som gjør reisen ekstra lærerik

Form og helse

Vi anbefaler å ha god helse når du skal delta på et ekspedisjonscruise for å virkelig kunne ta del i alle de spennende mulighetene og utfluktene som er inkludert.

En god del av utfluktene krever at man kommer seg i og ut av ribbåter (Zodiac) for å komme i lang, og det er også muligheter for å delta på kajakkpadling, fjellturer og mer.

Når det er sagt finnes det også gjester om bord som kommer for å nyte reisen og utsikten, spise gode middager, uten å delta på de mer krevende utfluktene. Det er fullt mulig å nyte skipet og havnene der skipet legger til dersom du vil dele opplevelsen med med venner/familie.

Fra Norgeshistorie til fjernere farvann

De fleste kjenner til Hurtigruten og hvordan skipene har knyttet Norges kystsamfunn sammen i over 130 år. For mange er rederiet meget viktig i hverdagen, mens andre har fått oppleve vårt vakre land på en helt unik måte fra dekk og i land.

Etter hvert så rederiet utover vår langstrakte kyst og tok folkesjela videre; eventyrånden skulle hedres og ekspedisjonscruiset ble et faktum.

Med sterk tro på denne cruiseformen skilles nå ekspedisjonene fra kystrutene og navnet er HX. Inntil videre henger merkevaren Hurtigruten med som navn, og ikke minst kvaliteten de er kjent for, men fokuset blir enda sterkere og mulighetene enda flere.

Noe helt eget, men likevel et cruise

I tillegg til et flytende hotell med restauranter og aktiviteter om bord, tar skipene deg med til spennende reisemål. Det som skiller ekspedisjonscruise mest fra tradisjonelle cruise blant annet muligheten til å besøke helt unike havner med få besøkende, aktive utflukter der du kommer tettere på naturen og ikke minst at skipet rommer både vitenskapssenter og utstyr man trenger for å holde varmen eller oppdage mer.

Men som på cruise flest, kan du nyte fantastisk mat, lounge og bar, samt spa for å nevne noe.

Splitter nye ekspedisjonsskip

Flåten er i stadig utvikling og rederiet er i spissen for innovasjon med funksjoner og egenskaper som gjør skipene mer komfortable, effektive, miljøvennlige – og ikke minst trivelige.

Det nyeste er hybridskipet MS Fridtjof Nansen som ble sjøsatt i 2020.

Skipene

Reisemål og destinasjoner

HX sine skip seiler både i nordlige og sydlige polare farvann så enten du vil se hvaler rundt Grønland, isbjørner på Svalbard eller de enorme pingvinkoloniene i Antarktis og mektige bjørner i Alaska, har HX et ekspedisjonscruise som bør pirre interessen til selv den meste blaserte oppdagelsesreisende.

Men du kan også bli med og utforske Galápagosøyene eller Vest-Afrika. For ikke å snakke om Nordvestpassasjen! Eller hva med Karibien, Mellom-Amerika eller Sør-Amerika?

Reis med eksperter

På ekspedisjon med HX reiser du sammen med et håndplukket ekspedisjonsteam.

Du vil møte fagfolk innen forskjellige områder, som villmarksvoktere og naturguider, samt forelesere, miljøvernere, forskere, osv. De holder foredrag, og er med på utflukter, deler morsomme fakta og anekdoter underveis – og selvsagt hjelper de deg med å bruke det velutstyrte vitenskapssenteret om bord. Det er virkelig en berikende opplevelse.

Bærekraft i HX

HX jobber aktivt med bærekraft i alle ledd. Blant resultater kan de skilte med:

  • 18 % redusert CO2-utslipp per gjest
  • 30 % reduksjon i avfall per gjest
  • 84 % av havnene skipene kommer til leverer lokal mat og drikke
  • 41 % i ledende stillinger er kvinner (økt med 29 %)
  • 26 % av alle overnattingsdøgn var 'Green Stays'; der gjestene velger å bidra ved å blant annet beholde håndklær lengre