Fascinerende og moderne smeltedigel med eksotiske bydeler

Singapore

Singapore City Skyline, Marina Bay.

Bystaten Singapore er en moderne storby og en fascinerende miks av kulturer. Med sin karakteristiske skyline er byen litt av et syn, spesielt på kveldstid, og et cruise i Sørøst-Asia bør absolutt kombineres med noen dager her.

Utforsk de ulike etniske bydelene, slapp av med en drink blant tropiske planter, eller bli med på en fottur i naturen rundt storbyen. Du kan selvfølgelig også mosjonere kredittkortet med noe av verdens aller beste shopping eller på de mange fantastiske restaurantene i byen.

Høydepunkter i Singapore:

Fra flyplassen til sentrum

Changi lufthavn blir stadig kåret til verdens beste flyplass av rangeringstjenesten Skytrax, og med de mange aktivitetene og tilbudene her, er det ikke rart. Hvis du likevel skal reise fra flyplassen, tar det ikke lange tiden å komme seg noen steder – og du kan velge mellom mange busslinjer, en tunnelbane som tar deg til sentrum på to stopp eller selvfølgelig taxier.

Cruisehavna i Singapore

Singapore har to cruiseterminaler, International Passernger Ternimal (IPT) på Sentosa Island og Marina Bay Cruise Centre. Dersom du er booket i et stort skip, slipper du nå å ankomme blant containerskip. Marina Bay er et stortslått nytt anlegg midt i sentrum. På IPT er det to gigantiske kjøpesentre der du har tilgang til alt du måtte behøve. Begge terminalene har egne stasjoner for tunnelbanen og skyttelbusser til flyplassen.

Pakk sommerklærne!

I Singapore er det tropisk klima året rundt, og du kan regne med temperaturer mellom 25 og 33 grader. Det er fuktig klima, og det kommer også gjerne en regnskyll, men som regel varer ikke regnværet så lenge. Sommeren (juni-august) er tørrest. Det er uansett ikke definerte årstider slik som vi er vant til, her er det godt og varmt hele året, så her er det bare å finne fram sommergarderoben!

Smakebiter av verden

Singapore er en smeltedigel, og her lever det mennesker fra vidt forskjellig kulturer i Asia. Ta en liten verdensreise i noen av Singapores bydeler! I Chinatown har du historiske templer, markeder og spennende mat fra Michelin-restauranter til gatemat. I fargerike Little India finner du salgsboder med alt fra eksotisk krydder til vakre stoffer, majestetiske templer og Bollywood-filmer. Det arabiske nabolaget, med sitt iøynefallende landemerke Sultan Mosque, heter Kampong Gelam, og er en av Singapores eldste bydeler.

Oppdag mer av Singapore

  • Marina Bay Sands er den ikoniske bygningen som ser ut som en båt. Her er det hotell, restauranter, kasino, butikker – og et gigantisk evighetsbasseng på toppen
  • Se Singapore fra pariserhjulet Singapore Flyer
  • Lær om verdensdelens historie i Asian Civilizations Museum
  • Oppdag ubesudlet natur i Bukit Timah Nature Reserve
  • Lyst på litt strandliv? Strendene er ikke langt unna, og Silos Beach på øya Sentosa er nydelig – og med hyggelig atmosfære