Roma (Civitavecchia)

Se Middelhavet fra byen som en gang var hovedstad i hele regionen.

Roma kalles «Den evige by», og har en historie som strekker seg tilbake til 750-årene f.Kr. Som hovedstad i Romerriket ble den verdens første millionby for over to tusen år siden, og har enorme mengder arkitektur som representerer alle de historiske periodene som har vært siden da. Men Roma er også den dynamiske og høyst levende hovedstaden i det moderne Italia. Her får du virkelig både fortid og fremtid.

Civitavecchia er Romas havneby, og ligger omtrent sju mil nordøst for hovedstaden. Den huser en moderne cruisehavn og de fleste fasiliteter du trenger fra en by. Det anbefales allikevel at du finner veien til Roma eller en av de andre byene i regionen – med mindre du er mest opptatt av bad og soling på byens sandstrand.

Alitalia A321 © skeeze, Pixabay

Transport

Slik kommer du deg til Roma og Civitavecchia

Romas hovedflyplass heter Fiumicino, og ligger like ved den italienske hovedstaden. Et hurtigtog inn til sentrum tar en halvtime, men skal du til cruisehavnen i Civitavecchia vil det lønne seg å reise direkte hit. En drosje kan ta deg til Civitavecchia på under en time, men avtal pris på forhånd.

TUI Discovery i Civitavecchia © Bernhard Post, Pixabay

Transport

Havnen i Civitavecchia

Havnen er stor og det går shuttlebusser fra skipet til inngangsporten til havnen. Ankommer man Civitavecchia med bil så finnes parkeringsplasser bare noen minutter fra cruiseterminalen. 

Verdens minste nasjon, Vatikanstaten, ligger midt i Roma. Dette er pavens og den katolske kirkens hovedsete, og inneholder noen arkitektoniske perler.

Enda mer å oppleve:

  • Dra på guidete omvisninger til de mange arkeologiske attraksjonene i Roma
  • Ta en sykkeltur til Tarquinia, det tar i underkant av to timer hver vei og går gjennom nydelig landskap
  • Se Colosseum, Palatinerhøyden, Forum Romanum og Peterskirken
  • Gjør et kupp på det store markedet Campo de Fiori
  • Kos deg på stranden, det er bare en kort kjøretur fra Roma eller Civitavecchia

Andre destinasjoner