Athen

En kulturby med eldgamle aner som går hånd i hånd med moderne muligheter.

Athen er hovedstad og den største byen i Hellas med nesten fire millioner innbyggere – mer enn en tredjedel av landets befolkning. Demokrati og moderne naturvitenskap har sin opprinnelse her, og byen er også fødestedet for vestens kultur.

Nesten uansett hvor i byen by befinner deg, vil du ha utsikt til det gamle festningsanlegget Akropolis, som ligger på en høyde midt i byen. Det skinner i sola året rundt, og kan beskytte deg mot regn dersom du kommer i de våte vintermånedene. I høysesongen er Athen varmt og tørt, og du anbefales å ta med deg godt med beskyttelse mot solen.

Transport

Til Athen og videre til havnen

Fra den internasjonale flyplassen i Athen og inn til byen, bruker du omtrent en halvtime i taxi eller leiebil. Ønsker du å reise kollektivt, bruker du bare ti minutter lengre hvos du velger å ta undergrunnen. Skal du direkte til havnen, tar toget deg til på en liten time.

Skip på vei ut fra Pireus © Tashka, Getty Images

Transport

Havnen i Pireus

Cruiseskipene ligger til kai i havnen Megas Limani. Området Zea Limani tilhører ferjer og Mikrolimano er for yachter. Det finnes mange tavernaer i havneområdet, men det lønner seg å gå et stykke fra selve havnen for å finne de beste. Let opp en av tavernaene som ligger langs gaten Demosthenous.

Ingen besøk til Athen er fullendte uten en tur i Akropolis. Bygningskomplekset er mye mer enn bare Parthenon, så sørg for å få sett teatrene og Akropolismuseet.

Flere opplevelser rundt om i Athen

  • Heng ut på Athens hippeste utesteder i bydelen Plaka
  • Se det imponerende Philopappos' monument
  • Ta turen ut til Korint som ligger halvannen times biltur fra Athen. Dra på oppdagelsesferd i gamlebyen
  • Besøk det majestetiske Poseidon-tempelet i Sunion
  • Nyt en lat dag i solen på stranden i Astir, som ligger en 40 minutters kjøretur fra Athen
  • Ta ferjen (Fying Dolphin) fra Pireus til den pittoreske øya Hydra. Turen tar ikke mer enn 90 minutter hver vei.

Andre destinasjoner