Store cruiseopplevelser nærmere hjemme

Nord-Europa og Skandinavia

Fargerike bygninger i havnen med seilbåter

Du trenger ikke fly «halve jorda rundt» for å få en fantastisk cruiseopplevelse! Vi har nok av spennende byer og vill natur å oppdage. Folk reiser fra alle verdenshjørner for å oppleve det vi har her i nord – da bør vi nyte det til fulle selv også.

Kortreist og godt

En del cruise starter faktisk i Norge, og flere av storbyene i våre naboland – som Stockholm, København, Amsterdam og Southampton – er også utgangspunkt for mange cruise i sommerhalvåret.

Med korte avstander til f.eks. Helsinki, Gdansk, Tallinn og De britiske øyer, kan du oppleve mye av Europa på noen få dager.

Cruise i Østersjøen

Østersjøen er omkranset av tre nordiske hovedsteder, og noen riktig vakre smykker av noen byer i de innerste krokene.

Høydepunkter på cruise i Østersjøen:

  • København, Stockholm og Helsinki – i den nordiske, lyse sommeren er det få byer som er vakrere enn våre egne
  • Lille Tallinn med sine tårn og spir og eventyraktige stemning
  • Riga med sin fantastiske jugendstil. Dette er den byen i verden med mest art noveau-arkitektur
  • En nydelig miks av skjærgårdsidyll og storbyer, og en fin måte å blir bedre kjent med naboene våre på

Skotttland og Irland – vilt i vest

Velger du et cruise vestover til De britiske øyer, kan du få med deg både den villeste, grønneste og mest dramatiske naturen på denne siden av verden. Skottland byr blant annet på forblåste og fascinerende Hebridene og Orknøyene – og sjarmerende Edinburgh med sine tårn og spir. Irland har den grønneste natur og de mest dramatiske klipper, livlige puber og trivelige folk. Våre naboer i vest er herlige bekjentskaper!

Den spektakulære Norges-kysten

Og – for ikke å glemme vårt eget hjemland – et cruise til de norske fjorder langs den vakre kysten vår er en uforglemmelig reise, enten du er nordmann eller kommer langveis fra.

Sommercruise i nord er noe unikt. De lyse nettene, det helt spesielle sommerlyset. Vinteren kan by på sitt helt eget lys om du reiser langt nok nord, et bølgende grønnskimrende nordlys er noe mange har på sin "bucket-list". Finn din årstid, vi har cruisene.