MS Roald Amundsen

  • Tonnasje:
  • Lengde: 140 m.
  • Passasjerkapasitet: 530
  • Byggår/renovert: 2018
  • Registreringsland: 
MS Roald Amundsen er det første av Hurtigrutens to nye ekspedisjonsskip som bygges på hybridteknologi. MS Roald Amundsen bygges av Kleven Verft og ventes levert i juli 2018, mens MS Fridtjof Nansen skal sjøsettes i 2019.

MS Roald Amundsen vil bli preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi.

Med MS Roald Amundsen ønsker rederiet å sette en ny standard for innredning og gjesteopplevelser. Målet er å gjenskape atmosfæren fra epoken for de store oppdagelsesreisende innenfor en moderne ramme preget av kvalitet og komfort.

MS Roald Amundsen vil ha store observasjonsplattformer på flere dekk slik at gjestene kommer tettest mulig på naturen og dyrelivet. 60% av lugarene vil ha balkong, mens 20% blir suiter. Skipet vil ha tre restauranter, med menyer som reflekterer råvarene og maten ved reisemålene. Et eget bassengdekk inkluderer bassenger, boblebad og barer. 

Søk og bestill cruise med MS Amundsen her. 
 

Mer om skipet

Bærekraftige og lydløse seilinger

MS Roald Amundsen bygges med ny og miljøvennlig hybridteknologi. Løsningene som velges vil redusere drivstofforbruket med rundt 20%. For første gang blir helelektrisk seiling med passasjerskip mulig. Allerede nå, i den første fasen, vil den nye hybridteknologien gjøre det mulig for Hurtigruten å seile helelektrisk i 15-30 minutter. Likevel er det den totale besparelsen som er viktigst: Teknologien, i kombinasjon med utforming av skrog og energieffektivisering om bord, reduserer drivstoffforbruket og CO2-utslippet fra skipene med 20%.
 

Designes, bygges og innredes i Norge

MS Roald Amundsen er designet av Rolls-Royce i samarbeid med den anerkjente norske yacht-designeren Espen Øino. Skipet bygges av Kleven Verft i Ulsteinvik og innredes av Molde-firmaet Norwegian Marine Interior AS. 

MS Roald Amundsen vil gå på ekspedisjonscruise til Antarktis og Sør-Amerika. 

Se dekksplan for MS Roald Amundsen og resten av Hurtigrutens skip her (PDF, sept. 2017).

Kontakt oss for mer informasjon og priser.
Les merE-katalog Norge for 2018-2019

E-katalog Explorer for 2018-2019

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive