Par ved restaurantbord med to ansatte bak.

Hvordan er det på en jordomseiling?

Publisert: 7. desember 2022

Slik er det på verdenscruise - Grete forteller

- Du møter stort sett positive og glade mennesker, noen blir venner for livet

Grete Myklebust har vært på hele fire verdenscruise, så her snakker vi med en skikkelig "proffcruiser". Hun har vært på deler av verdenscruiset til Fred Olsen fra Sydney til Peru, og tre av Costas verdenscruise i 2014, 2018 og 2020.

For en som aldri har vært på verdenscruise tidligere, hvilke råd vil du gi i forhold til valg av cruise?

- Se på reiseruten, finn ut hva du vil ha, se så på pris. Jeg foretrekker de italienske selskapene, «more value for money». Lugarene er bra, gode senger, renholdet bra, maten og underholdning er den samme hvis en ikke foretrekker suite med egen spisesal og butler. Du kan nok forvente mer service på de dyrere selskapene, men selv har jeg alltid hatt det veldig bra på våre cruise.

Hva er det beste med å reise på verdenscruise?

- Du pakker ned og pakker ut kun en gang. Du kan vaske klær underveis, gjøre det selv eller få vasket, en blanding kan jo være smart. Dessuten har vi opplevd mange destinasjoner, land og byer.

Verdenscruisene har inkludert flere utflukter, og du kan kjøpe ytterligere utflukter om bord eller gå på land på egen hånd. Det finnes taxier, tuk tuker, Hop on Hop off-busser og mange andre tilbud. Fordelene med utfluktene kjøpt om bord er at skipet venter om det blir forsinkelser. Ulempen er prisen som kan være noe høy.

Les deg opp på de forskjellige stedene på forhånd, og se hva de har av tilbud og hvor lang tid de tar, så kan du finne ut hva som passer deg. Det finnes leiebiler, og sykler om en er sprek.

Om bord er det show hver dag, treningstilbud, minigolf, underholdning av og med ansatte m.m.

Bibliotek med mer og mindre interessante bøker, greit å ha noe med selv om du liker å lese. Det er inkludert frokost, lunsj, middag med drikke, masse andre mattilbud - noe gratis og noe for betaling. Du blir sliten om du skal ha med deg alt!

Hvor går ditt neste verdenscruise?

- I 2023 med MSC, det starter og ender i Barcelona, og vi skal blant annet til Funchal, Barbados, Grenada, Curaçao, St. Martin, Cartagena, samt USA og Østen. I 2024 skal vi igjen på verdenscruise med Costa.

Du møter stort sett positive og glade mennesker, noen blir venner for livet. Noen skip har fast kleskode. Andre har anbefalt. Jeg holder meg til anbefalingen, de fleste gjør det, selv om de fleste av damene ikke har med opp til 60 kofferter som noen av de italienske damene. To kofferter er greit med både finklær og hverdagsklær. Ikke glem treningstøy!

Til slutt jeg vil si at cruise er fint for eldre mennesker (billigere enn pleiehjem), men også supert for familier og unge mennesker. Vi møtte en gammel kanadier som hadde kjøpt cruise for et og et halvt år, han var enslig og synes det var supert på cruise. Vask og mat var ordnet, og alltid fine bridgemuligheter!

Sjekk ut MSC Cruises sine verdenscruise

 1. 116 netter51 havner
  Msc logo

  Verdenscruise

  GenovaMarseilleBarcelonaMalagaCasablancaMindeloSalvador de BahiaRio de JaneiroBuenos AiresPuerto MadrynPort StanleyUshuaiaPuerto ChacabucoPuerto MonttValparaisoHanga Roa (påskeøya)PitcairnøyenePapeete (Tahiti)MooreaAitutakiRarotongaBay of IslandAucklandTaurangaChristchurchDunedinMilford SoundHobartSydneyEdenMelbourneAdelaidePenneshaw (Kangaroo Island) AustraliaAlbanyBusseltonFremantle (Perth)LombokBenoaSingapore CityPort Klang (Kuala Lumpur)PenangPhuketColomboAqabaSharm El SheikhSafagaSuez kanalerAlexandriaMessinaNapoliCivitavecchia (Roma)Genova

  1 avgang

  211.269,-
 2. 116 netter51 havner
  Msc logo

  Verdenscruise

  MarseilleBarcelonaMalagaCasablancaMindeloSalvador de BahiaRio de JaneiroBuenos AiresPuerto MadrynPort StanleyUshuaiaPuerto ChacabucoPuerto MonttValparaisoHanga Roa (påskeøya)PitcairnøyenePapeete (Tahiti)MooreaAitutakiRarotongaBay of IslandAucklandTaurangaChristchurchDunedinMilford SoundHobartSydneyEdenMelbourneAdelaidePenneshaw (Kangaroo Island) AustraliaAlbanyBusseltonFremantle (Perth)LombokBenoaSingapore CityPort Klang (Kuala Lumpur)PenangPhuketColomboAqabaSharm El SheikhSafagaSuez kanalerAlexandriaMessinaNapoliCivitavecchia (Roma)GenovaMarseille

  1 avgang

  227.349,-