En nydelig sandøy med bebyggelse

På cruise i Karibien

Publisert: 13. mars 2023

Rederienes private øyer

Visste du at flere rederier har egne øyer kun tilgjengelig for sine gjester? 

Cruiserederier har siden 90-tallet investert i landbaserte private øyer for å tilby en eksklusiv forlengelse av opplevelsen om bord. Her kan gjester nyte strand, hav og et variert utvalg kun forbeholdt dem.

Half Moon Cay

Siden 1997 har Holland America Line eid Little San Salvador - nå kjent som Half Moon Cay.

Den 2400 mål store øya er et privat fristed for passasjerer på rederiets seilinger i Karibien og Panamakanalen. Havnen benyttes også av Carnival sine skip.

Perfect Day at CocoCay

Perfect Day at CocoCay var tidligere kjent som Little Stirrup Cay. Den Bahamanske øyea ligger mellom de populære cruisehavnene Freeport og Nassau. Royal Caribbean begynte å leie den 140 mål store tomten i 1990.

Her finner du herlige strender, VIP-områder, shopping og et godt utvalg aktiviteter eksklusivt for passasjerer som seiler med Royal Caribbean eller søsterrederiet Celebrity Cruises.

Labadee

Royal Caribbean sin øy Labadee er et 260 mål stort privat strandferiested bygget på Haitis skogkledde nordkyst.

En typisk dag her kan inneholde snorkling, kajakkpadling, fylle tallerken en gang eller to med deilig grillmat, suse over vannet på den 2600 fot lange Dragon's Breath Flight Line eller slumre i en strandstol. Dagen blir akkurat så festlig som du vil ha den.

Great Stirrup Cay

Norwegian Cruise Line sin øy - Great Stirrup Cay, ligger ved Bahamas, 130 nautiske mil rett øst for Fort Lauderdale.

Denne 250 mål store øya har spise- og barområder, private strandhytter, marked, barnevennlig badeland og mer.

Harvest Caye

Harvest Caye åpnet i 2016 og er et partnerskap mellom Norwegian Cruise Line og regjeringen i Belize, som eier øya.

Den fungerer som en privat utpost for Norwegian, Oceania og Regent-passasjerer som cruiser gjennom Vest-Karibien. Mens Harvest Caye har fasiliteter som villaer ved stranden, samt et unikt natursenter og et enormt basseng, så er det en bemerkelsesverdig forskjell mellom denne øya og andre private øyer - det er ikke gratis lunsjbuffé i land. Her går man om bord på skipet igjen til lunsj.

Ocean Cay Marine Reserve

MSC sin private øy ligger i Bahamas og er en egen destinasjon for MSC sine gjester.

På Ocean Cay kan du nyte strender, vannsportaktiviteter, restauranter, barer, shopping og andre underholdningsmuligheter.

Det er også en betydelig satsing på bærekraft og bevaring hvor målet er å gjenopprette og beskytte øyas naturlige økosystemer. Besøkende kan delta i aktiviteter, samt oppleve naturen og kulturen på øya.