Verdenscruise og jordomseiling

 

Den ultimate reisen for erfarne cruisere er et verdenscruise eller en jordomseiling. Selv om begge seilingstyper gjerne omtales under fellesbetegnelsen verdenscruise, er forskjellen mellom dem at jordomseilinger bokstavelig talt går jorden rundt. Både verdenscruise og jordomseilinger tilbyr flere delseilinger underveis - noe som innebærer at at man kan velge å bestille hele seilingsruten eller kun en kortere delstrekning av cruiset. 

Se våre tilbud på verdenscruise her. 

Det første verdenscruiset ble arrangerte av det legendariske rederiet Cunard i 1922. I dag kan man reise jorden rundt med cruiseskip som tar fra 200 til 3100 passasjerer. Selv om en jordomseiling har lange tradisjoner, så opplever denne reiseformen nå en renessanse. Stadig flere rederier tilbyr seilinger jorden rundt på én og samme reise. Her får man all verdens kulturer tett innpå seg – både på havet og over alle kontinenter. Lysten og nysgjerrigheten av å oppleve hva som finnes bak neste horisont har eksistert i uminnelige tider. 

 

Planlegging av verdenscruise

Hvem reiser på verdenscruise?

Stadig flere har mulighet til å unne seg et verdenscruise. Den økende interessen for slike cruise har resultert i at stadig flere rederier tilbyr lange seilinger, enten jorden rundt, verdenscruise eller delseilinger. Om bord på disse seilingene vil man finne alle typer passasjerer - fra småbarnsforeldre, livsnytere og globetrottere til par som virkeliggjør sine drømmer eller seniorer som velger varmere strøk på vinteren.

En av mange fordeler er at man får oppleve spennende og varierte reisemål – uten å bruke tid på flyplasser og flytting mellom hoteller. Her velger du din egen rytme – både på seilingsdager og når du er i land på dagtid. Man bor på en og samme lugar under hele reisen, spiser middag enten om bord eller i land. Deretter er valgets kval om man vil lese bok på lugaren, ta en spill på kasinoet, se film, underholdning eller teater.   


Et verdenscruise går gjerne over 90 til 140 dager, avhengig av seilingsruten, og ombordstigning skjer fra flere europeiske havner i januar måned, for deretter å seile vestover - jorden rundt. Det er også fullt mulig å velge delseilinger underveis eller gå om bord i andre havner, for eksempel fra Fort Lauderdale, Singapore, Sydney eller Hong Kong. Flere klassiske rederier tilbyr kvalitet og innhold som gir uforglemmelige cruiseopplevelser fra et verdenscruise.
 

Hvor lenge varer et verdenscruise?

De fleste rederier tilbyr også verdenscruise med langseilinger på mellom 20 og 65 dager - enkelte ganger omtalt som Grand Cruises. Seilingsrutene varierer fra kryssing av verdenshav, kontinenter, Afrika rundt, det store Middelhavet i kombinasjon med transatlantisk seiling, Sør Amerika rundt eller Stillehavet rundt fra vestkysten av USA. Det er økende fokus på selve destinasjonene som anløpes og flere skip velger å ligge over natten i historiske, eksotiske og spennende havner – hvor det også arrangeres lokale spennende utflukter etter mørkets frembrudd.

En ny trend er såkalte Boomerang Cruise hvor man seiler en strekning med et skip og returnerer med et annet, med muligheten til å kombinere et opphold på land hvor man bytter skip – hvilket i praksis kan være havner i alle verdensdeler. Alternativt kan man også velge å seile halvveis med et verdenscruise, for deretter å ta et ferieopphold, før man til slutt seiler hjemover igjen.     

 

Planlegging av et langcruise

Ettersom en slik seiling ofte er en engangsopplevelse så bør man velge skip og seilingsrute med omhu. Alle cruiseskip har sin egen atmosfære ombord, som gjerne er formet over tid av mannskap og passasjerer. Når man skal tilbringe uker og måneder på et cruise er det spesielt viktig å velge et skip og rederi som man føler seg komfortabel med.
 
Som representant for cruiserederiene og spesialister på området er vår oppgave å være en nøytral rådgiver i planleggingen av et verdenscruise. Eksempler på hva som kan påvirke slike valg kan være passasjerenes nasjonaliteter, riktig skipstype og størrelse samt våre egne og kunders erfaringer med skip, mannskap, rederier, servicenivå, underholdning, landarrangement og bevertning. Alle ferier er verdifulle og skal skape varige minner – i særdeleshet er et verdenscruise altfor kostbart i tid og penger til å ta et feil valg.

Les mer

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive