Sol og varme

Mange reiser på cruise for sol og varme. På et cruise kan man velge å gå i land for å nyte sol og bad på karibiske eller greske øyer. Solkrem til overs? Ta et avbrekk fra hverdagen!

Ønsker du kun å slappe av og nyte livet i solen eller til sjøs, og samtidig ha en enkel enkel reise til avløpshavnen? Våre rundreiser i Middelhavet og Kanariøyene er ofte solhungrige nordmenns førstevalg. Karibia er en sikker vinner på vinteren, mens cruise i Rødehavet og cruise fra Dubai er i sterk vekst.

 

Hvor og når?

De fleste cruiserederiene legger opp sine seilingsruter etter været og klimaet rundt om på kloden. Populære områder på sommeren er Middelhavet, Nord Europa inklusive vår egen kystlinje samt Svalbard, Grønland og Island, men også i Karibia. I skuldersesongene tiltrekkes mange av godt klima og spennende havner og byer i Middelhavet samt Adriaterhavet og Svartehavet. Vår og høst er også seilinger fra sentrale havner i Middelhavet til Kanariøyene også stadig mer attraktive. Om vinteren er Karibia fortsatt vinneren, spesielt for familieferie, med gode muligheter for å kombinere med ferieopphold i Florida. De fleste cruiseskipene som opererer i Europa i sommersesongen forflytter seg til Karibia på høsten og tilbake på våren. Forflytninger av cruiseskip eller Atlanterhavscruise tiltrekkes ikke først og fremst av solhungrige, men sydlige overfarter mellom Kanariøyene og sydlige Karibia kan likevel være et godt og rimelig alternativ for sol og varme, både i høst- og vårsesongen.    


Middelhavet

Familier som reiser på cruise i ferietiden velger gjerne rundreiser med 7 til 14 dagers cruise i Middelhavet, fra havner som Barcelona, Venezia eller Civitavecchia. Mange velger også å kombinere cruise med et ferieopphold på land i sommerferien. Den korte flyreisen gjør også Middelhavscruise attraktivt for mange, hvor man får oppleve mange byer og havner på en cruiseferie.   

Prisene og temperaturene er gjerne høyest i juni, juli og august. Den beste tiden å reise på er gjerne mai eller begynnelsen av juni, før prisene stiger og temperaturene blir altfor høye. For solhungrige som reiser på senhøsten foreslår vi seilinger i den sørøstlige delen av Middelhavet, gjerne med anløp i Tyrkia, på de greske øyer, Kypros og Sicilia.

Se våre tilbud på cruise i Middelhavet her.
 

Karibia

De som søker sol og varme gjør gjerne som trekkfuglene - reiser til solsikre steder på vinteren. For familier er tradisjonelt Karibia, med sine 7000 øyer, mest populært i perioden fra november til mai måned. De fleste rederiene har seilinger i Karibia, hvor de anløper mellom 4 og 8 havner i løpet av en uke, avhengig av om man går om bord i Florida eller andre avløphavner i Karibia. De Karibiske Øyer har en årlig gjennomsnittstemperatur på 24 grader om natten og 30 grader om dagen og er derfor perfekt for de aller fleste.

De fleste rederiene seiler i Karibia og flere av dem har sine egne private øyer som anløpes på hvert cruise. De to største cruiseskipene i verden seiler ukentlig på cruise i østlige og vestlige Karibia hele året. Her er man garantert sol og varme, i sosiale omgivelser enten om man er i land eller om bord. På de store familievennlige skipene er det også rikt utvalg av aktiviteter for alle.     

Se våre tilbud på cruise i Karibia her.
 

Emiratene

For å være garantert sol og varme i vinterhalvåret er også seilinger fra Dubai et godt alternativ. Her finnes også gode flyforbindelser og man er i samme tidssone som hjemme. Det skal sies at Den Arabiske Gulf og Oman har svært annerledes kultur enn Karibia, men nettopp dette frister mange. I tillegg til godt klima kan Emiratene by på fantastiske strender og unike severdigheter. 

Se våre tilbud på cruise til Emiratene her.
 

Andre farvann

De fleste cruiseskipene forflytter seg etter klima og sesonger. Generelt er det økt interesse for cruise til den sørlige halvkule og spesielt seilinger i Asia og Sør-Amerika er populære. Her er det ikke først og fremst familiene som dominerer og heller ikke sol og varme som er hovedmålet, men her finner man gjerne bereiste mennesker i alle aldre, som enten reiser individuelt eller i en eller annen form for gruppe.

Fjernere farvann som AustraliaHawaii og sydlige Stillehavet er både eksotisk og solrikt, selv om mange opplever at flyreisen er mer krevende. For de som søker sol og varme i Sør-Amerika, så varierer sesongen mye mellom nord og sør. Det er gjerne andre valg enn sol og varme som ligger til grunn når man velger cruise i fjernere farvann.     
Les mer

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive