LuksuscruiseCruisemarkedet er inndelt i segmenter som omfatter populær-premium-, luksus- og ekspedisjonscruise. Det er kun et fåtall rederier og skip som kan smykke seg med tittelen luksuscruise. De skipene som fortjener en slik status skal oppfylle mange kriterier, og vi vil først og fremst kategorisere følgende rederier som luksusrederier: Crystal CruisesHapag-LLoyd CruisesRegent Seven Seas Cruises, SeaDream Yacht ClubSilversea og Seabourn 

I tillegg er det flere rederier går innunder cruisesegmentet "premium"/ "premium pluss": Dette er i hovedsak Azamara Club CruisesOceania CruisesPrincess Cruises og Viking Cruises. Flere rederier i "populærsegmentet" har også egne suiteområder hvor både butler og andre luksusfasiliteter om bord - eksempler på dette er Norwegian Cruise Lines The Haven og MSC Yacht Club (MSC Cruises).

Finn og bestill ditt luksuscruise her.

Luksuscruise er i vekst - les intervju med daglig leder i Cruise.no her (Travel News 17.04.17).

Kontakt oss for mer informasjon om luksuscruise.

 

Karakteristikk

Høy kvalitet

Skip i alle kategorier som seiler i cruisefart har de samme basiselementene, som innkvartering, aktiviteter, underholdning, bevertning, anløpshavner og service. Innenfor disse områdene kan nivået variere mye, selv om det gjennomgående er langt høyere kvalitet om bord på et luksusskip enn man finner på de store cruiseskipene.     


Om bord

Boutique-skip og megayachter tar om bord mellom 50 og 200 gjester og mindre skip opptil 600 gjester. Skipene har svært forskjellig atmosfære og stil, noen er formelle mens andre har en uformell stil om bord. Gjestene kjennetegnes av at de er bereiste, sosiale, har god økonomi og ofte høyere utdannelse. Om bord er det gjerne internasjonalt miljø blant både mannskap og gjester, noe avhengig av seilingsrute og skipstype. Luksusskipene seiler verden rundt og gjerne i farvann og skipsleder hvor større skip ikke kan seile.  


Alder på skip og gjester

Mange foretrekker eldre skip, som ofte har klassisk maritim atmosfære om bord, såfremt de er godt vedlikeholdt. Nyere skip derimot har fordelen av moderne design, innredning og teknologi. Alderen på gjestene varierer ut fra skip og seilingsrute; Det er ofte høyere snittalder på et cruise til historiske steder i skuldersesongen enn det er på en seiling i Karibia i høysesong - selv om det er snakk om det samme skipet. De små luksusskipene har ofte en marina plattform for vannsport og er velutstyrt for fysiske aktiviteter på land. Felles for luksusskipene er at det er god plass om bord, høyt kulinarisk nivå og oftest er alt inkludert, i tillegg til at man gjerne har suite med egen butler.

Kontakt oss for mer informasjon om luksuscruise.

 
Les mer

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive