Klassiske cruise

Det er mange meninger om definisjonen på et klassisk cruise. Dette beror nok mye på hvilken alder man er i og hvilke cruiseerfaringer man har. Ved å søke klassisk cruise på nettet, så kommer det opp forslag om nær sagt alle typer cruise. Dersom man holder seg til de historiske og kulturbærende rederiene, så velger vi Cunard (1839), Holland America Line (1873), P&O Cruises (1837) og Costa Cruises (1860). Disse rederiene har lange tradisjoner med skipsfart som i hovedsak fraktet emigranter, oliven og post mellom kontinenter og kolonier. Den dag i dag er stoltheten over deres tradisjoner og virke tydelig tilkjennegitt i salonger og korridorer om bord, og kulturen er videreført gjennom generasjoner av cruisegjester. 

Finn & bestill klassisk cruise.

Kontakt oss for mer informasjon om klassiske cruise.


 

Et lite tilbakeblikk

Amerikalinjen

I Norge har vi lange tradisjoner innen cruisefart. I 1913 sjøsatte Den Norske Amerikalinje ms Kristianiafjord (7000 tonn) med 1800 passasjerer ombord. Deretter fulgte Bergensfjord (12779 tonn) som seilte på sin første Atlanterhavskryssing fra Bergen i september 1913, med kurs for New York. Amerikalinjen hadde hele 19 skip i 1923 og var det viktigste bindeleddet mellom Norge og Amerika. Det nærmeste vi kommer klassiske aner i norsk cruisefart er Royal Caribbean Cruise Line som startet sin virksomhet med norske eiere (Arne Wilhelmsen, I.M. Skaugen og Gotaas Larsen) og cruiseskipet Song of Norway i 1970. 
 

Klassiske transatlantiske cruise

Det mest klassiske transatlantiske cruiset i dag er overfarten mellom Southampton og New York i regi av det legendariske og britiske Cunard Line. Siden 1840 har rederiet fraktet passasjerer fra Europa til Amerika, helt frem til våre dagers storslagne Queen Mary 2 - en slank og typisk Ocean Liner som gjør en fart på nærmere 40 knop. I forbindelse med reposisjonering av skip så krysser mange cruiseskip Atlanterhavet i dag, ofte til svært gunstige priser.   
 

Klassiske jordomseilinger

Den første jordomseilingen ble arrangert av Cunard i 1922. I dag kan man reise jorden rundt med klassiske cruiseskip fra Cunard, Holland America Line, P&O Cruises og Costa Cruises. De fleste rederier tilbyr også såkalte Grand Cruises med langseilinger på 20 til 65 dager. Seilingsrutene varierer fra kryssing av verdenshav, kontinenter,  rundt Afrika, store Middelhavet i kombinasjon med klassisk transatlantisk seiling, Sør Amerika rundt eller Stillehavet rundt, fra vestkysten av USA.


Et hav av muligheter

Når man skal tilbringe lang tid på et cruise er det spesielt viktig å velge et skip og rederi som man føler seg komfortabel med. Som representant for cruiserederiene og spesialister på området er vår oppgave å være en nøytral rådgiver i planleggingen av et cruise, enten om det er store, små, moderne eller klassiske skip.

Eksempler på hva som kan påvirke slike valg kan være passasjerenes nasjonaliteter, riktig skipstype og størrelse samt våre egne og kunders erfaringer med skip, mannskap, rederier, servicenivå, underholdning, landarrangement og bevertning. Alle ferier er verdifulle og skal skape varige minner – i særdeleshet er et klassisk verdenscruise altfor kostbart i tid og penger til å ta feil valg.

Les mer om cruisehistorien her.


Kontakt oss for mer informasjon om klassiske cruise.
 
Les mer

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive