Ekspedisjonscruise

Ekspedisjonscruise er en relativt ny form for cruise, som tar passasjerer med til lite besøkte områder, ofte med fokus på natur. Eksempelvis er dette Antarktis på vinteren, Arktis på sommeren samt Galapagos og Svalbard. Cruisene er ofte krydret med foredrag om reisemålene man besøker og temaer på reisen. I hovedsak er det følgende rederier som tilbyr ekspedisjonscruise: Celebrity Cruises, Fred. Olsen Cruise Line, Hurtigruten, SeabournSilversea (Silversea Expeditions) og Hapag-Lloyd Cruises.

Finn og bestill ditt ekspedisjonscruise her.

Kontakt oss for mer informasjon om ekspedisjonscruise.


 

 

Jakten på det unike

Turister jakter på det ekstraordinære, det uvanlige og det eksklusive. For noen er denne trangen og nysgjerrigheten sterkere enn hos andre. Man vil oppleve noe unikt og for de fleste er prisen irrelevant. Her er det snakk om en «once in a lifetime» opplevelse – og å realisere drømmen om å sove med pingviner, se kalving av isbreer, hvalsafari, nærkontakt med ulv eller svømme med skilpadder.


Tett på naturen

På et ekspedisjonscruise kommer man tett på naturen, enten om man er på Svalbard, Galapagos eller i jungelen i Brasil. Om bord er det gjerne en ekspedisjonsleder og foredragsholdere, som kan være forskere, geologer eller spesialister på reisemålene, dyre- eller plantelivet. Slike ekspedisjoner er oftest sterke naturopplevelser med fokus på miljø, dyr- og plantevern. Som eksempel serveres ikke reker om bord, fordi disse enten kommer fra rekefarmer i Asia som raserer mangroveskogen, eller fra trålere som skader havbunnen de fisker på. Det er også program om bord eller i havner underveis som for eksempel kan omfatte seminarer om gastronomi, musikk eller historie. Selve cruiset har stor verdi i seg selv, med variert tilbud av aktiviteter, men også tilleggsverdier gjennom sine egne programmer. Skipene er relativt små, men robuste og med høy kvalitet på service, mat- og vinopplevelser samt foredragsholdere.


Felles interesse

Et ekspedisjonscruise er en uforglemmelig ferie og gir en annen dimensjon til selve cruiseopplevelsen. Uavhengig av tema på ekspedisjonen så oppleves en slik reise både sosialt og inkluderende. Et cruise med fokus på felles faglige interesser gir merverdi, varige minner og ikke minst knyttes nye vennskapsbånd.

Kontakt oss for mer informasjon om ekspedisjonscruise.
 
Les mer

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive