Cruise fra/til Southampton


Finn & bestill cruise fra/til Southampton (England) her.


Intro


Southampton er den største byen i Hampshire i det sørlige England. Byen ligger 130 kilometer sørvest for London og 30 kilometer nordvest for Portsmouth. Southampton har en lang historie som blomstrende havn og er blant annet kjent som avløpshavn for skipene Mayflower (1620) og Titanic (1912). Sammen med Portsmouth og andre nærliggende byer, er Southampton gjerne betegnet som South Hampshire og er det mest folkerike storbyområdet i England. Denne britiske havnebyen er kjent både som shoppingdestinasjon, forretningssentrum og universitetsby. I byen finnes blant annet The University of Southampton, Southampton Solent University, Southampton AirportBBC South og Carnival UK.


Avstander & transport

Det er 105 kilometer fra Heathrow Flyplass til Southampton. Det billigste alternativet fra flyplassen til cruiseterminalen i Southampton er rutebussene National Express som står mellom terminal 1 og 3 på Heathrow. Disse går imidlertid ikke direkte til cruisehavnen, men til Southampton Bus Station. Herfra bør man ta en taxi videre til havnen. Fra flere av hotellene rundt flyplassen går det direktebuss til cruiseterminalen  - Southampton Cruise Bus Shuttles. Dette gjelder dessverre ikke alle hoteller, så reisende bes om å sjekke opp dette før seilingen. Det er også mulighet for å bestille både taxi og privatbil fra flyplassen til cruisehavnen. Fra Gatwick Flyplass tar det ca. 2 timer med tog til Southampton Central Station. Herfra lønner det seg å ta en taxi til cruisehavnen, en kjøretur på ca. 5 minutter. Det går også buss mellom Gatwick og Southampton, og i tillegg tilbyr rederiene også transfer til cruisehavnen.


Cruisehavn

Cruisehavnen i Southampton er kanskje mest kjent for å være hjemmehavnen til Cunards Queen Mary 2. Cruisehavnen er Storbritannias største med fire passasjerterminaler: Ocean, QE2, Mayflower og City. Fra Heathrow Flyplass tar det omkring 1 time og 15 minutter å kjøre til cruisehavnen (avhengig av trafikk). Bortsett fra et stort IKEA-varehus, er det ikke stort å ta seg til på havnen i Southampton. Det lønner seg derfor å ta turen inn til sentrum av byen for severdigheter og shopping.


Klima

Southamptons sørlige, lavtliggende og beskyttede beliggenhet gjør at det er en av de varmeste og mer solrike byene i England. De varmeste månedene er juni, juli og august hvor temperaturene normalt ligger på mellom 16 og 22°C. De kaldeste månedene er normalt desember, januar og februar hvor temperaturene ligger fra 3 til 8°C.


Severdigheter & shopping

Det finnes et rikt utvalg attraksjoner i Southampton. Av disse bør man blant annet besøke gamlebyens port i Southampton, Bargate, som ligger i High Street og omtales som den mest forseggjorte middelalderske porten i hele England. Gjennom historien har Bargate fungert som blant annet bomstasjon, fengsel og museum. På Maritim Museum kan du få et innblikk i historien rundt skipene Mayflower og Titanic, samt de andre luksusskipene som seilte avgårde fra Southampton i første havldel av 1900-tallet. Andre severdigheter i byen er Winchester Cathedral fra 1709. Her kan man blant annet besøke forfatteren Jane Austens grav og se Englands eldste korstoler fra 1308. Her finnes også The Lady Chapel som går tilbake til rundt år 1500 og som ble gjenoppbygget av Elizabeth of York. At annet alternativ er et besøk ved byens eldste museum; Tudor House Museum, som ligger i Bugle Street.


Utflukter

De ulike rederiene tilbyr ulike utflukter. Av  utflukter man kan organisere på egenhånd, anbefales blant annet følgende:

  • Å besøke en av de få eikeskogene i landet; New Forest, som er besøkt av inntil syv millioner mennesker hvert år. New Forest ligger 17 kilometer sørvest for Southampton
  • Ta turen inn til Portsmouth som ligger 30 kilometer sørøst for Southampton. Her kan man blant annet se The new Spinnaker Tower og besøke Royal Naval Museum hvor skroget til Henry VIII sitt favorittskip; Mary Rose, samt Nelsons HMS Victory er utstilt


Finn & bestill cruise fra/til Southampton (England) her.

 

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive