Cruise fra/til Rio de Janeiro (Brasil)


Finn & bestill cruise fra/til Rio de Janeiro (Brasil) her.


Intro


Rio de Janerio ligger i Brasils østregion, er landets nest største by og er hovedstad i delstaten Rio de Janerio. Rio de Janeiro er den tredje største byen i Sør-Amerika og har vært Brasils hovedstad i flere perioder - så sent som fram til 1960. Byen er blant annet kjent for sitt praktfulle landskap, sin avslappede strandkultur, Kristusstatuen og for sitt årlige karnival. 


Transport & avstander

Den internasjonale flyplassen i Rio de Janeiro heter Galeão–Antonio Carlos Jobim International Airport (også kalt Rio de Janeiro International Airport) og ligger omtrent 20 kilometer nordøst for bykjernen. Flyplassen er den største og en av de travleste i Brasil. Rio de Janeiro har et velfungerende kollektivsystem (busser og t-bane), men det anbefales å hyre en taxi fra flyplassen til sentrum eller cruisehavnen. De gule taxiene er lett tilgjengelig på flyplassen og det tar omtrent 25 minutter fra flyplassen til cruisehavnen med bil. 


Cruisehavn

Cruisehavnen heter Pier Maua og ligger cirka 5 kilometer fra sentrum av Rio de Janeiro. Det går lokalbuss fra bykjernen til cruisehavnen, ellers er også taxier lett tilgjengelig fra sentrum eller flyplassen. Fra flyplassen til cruisehavnen tar det omtrent 25 minutter med bil (avhengig av trafikk) og fra sentrum til havnen tar det cirka 15 minutter. Havnen i Rio de Janerio er først og fremst en lastehavn, og aktivitetstilbudet på cruisehavnen er derfor lite. Det vil med andre ord lønne seg å ta turen videre inn til sentrum eller en av strendene i nærheten. Forretningsområdet i Rio er innen gåavstand fra havnen, og flere av rederiene tilbyr transport til strendene Copacabana og Ipanema eller inn til sentrum av byen. Eventuelt er taxier lett tilgjengelig på cruisehavnen. 


Klima

Rio de Janerio har et tropisk savanneklima som grenser til et tropisk monsumklima hvor desember til mars kan være preget av lange perioder med kraftig regn. I sommermånedene er temperaturer over 40°C vanlig i innlandet, men sjelden over lange perioder. Gjennomsnittlig årstemperatur er 23°C og årsgjennomsnittet for regn er 1175 mm.


Severdigheter & shopping

Det aller mest kjente symbolet i Rio de Janeiro er Kristusstatuen som befinner seg på toppen av Corcovado-åsen. Fra stasjonen Cosme Velho går taubanen går hvert 20. minutt, og fra toppen kan besøkende nyte en spektakulær utsikt over fjell, strender og bukter. I sentrum av Rio de Janeiro bør man først og fremst vie en av de mange kirkene et besøk. Blant de mest kjente er Convento de Santoo Antonio (fra 1615), Igreja de Nossa Senhora da Candelaria (fra 1700-tallet) og Catedral de Sao Sebastiao do Rio de Janerio (fra begynnelsen av 1960). Kunstinteresserte bør ta turen innom byens Flamengo-område. Her kan man blant annet se den moderne kunstsamlingen på Museu de Arte Moderna, det nasjonale museet av brasiliansk høykunst fra 1800- og 1900-tallet: Museu Nacional de Belas Artes, det morsomme museet Museu Carmen Miranda, samt det Oscar Niemeyer-designede Museu de Arte Contemporarea de Niteroi som viser moderne kunst.  

Shoppingmulighetene i Rio de Janeiro er mange. Av kjøpesentre anbefales blant annet Botafogo Praia Shopping med sitt store utvalg innen brasilianske og internasjonale designbutikker. Av markeder i byen er det verdt å ta turen til Babilônia Feira Hype som er åpent i helgene. Markedet byr på livemusikk og et stort antall boder hvor man kan finne alt fra klær og solbriller til spåkoner og gullsmeder. Av moteklær og accessoirer anbefales blant annet  Parceria Carioca (sko, vesker og smykker), La Vereda Handicrafts  (fargerikt håndverk fra lokale kunstnere), Dona Coisa (brasiliansk og internasjonal klesdesign), Maria Oiticica (håndlagde smykker) og Gilson Martins (accessoirbutikk og galleri).


Sol & bad

Strender i Rio de Janeiro er som kafeer i Paris - det bugner av dem. De flotte og pittoreske strendene Botafogo og Flamengo er fine for gåturer, men er dessverre for forurensede for bading. Den rolige stranden Praia Vermelha har få turister og ligger alene i Urca. De mest kjente strendene i Rio er Copacabana og Ipanema. Disse er enkle å finne fram til og er ideelle for dagsbesøk.


Utflukter

De ulike rederiene tilbyr ulike utflukter, men av de som kan organiseres på egenhånd anbefales blant annet følgende:
  • Ta en pause fra Rios yrende byliv ved et besøk i den praktfulle og rolige botaniske hagen Jardim Botanico som ligger omtrent 15 kilometer fra cruisehavnen
  • Planlegg ditt besøk i Rio til å være samtidig med karnivalet i byen
  • Se en fotballkamp på Estadio Maracana som er Sør-Amerikas største stadion og tar 89.000 tilskuere
  • Bli med bak kulissene på en av sambaskolene i byen og prøv en av de forseggjorte (og tunge) dansekostymene som benyttes under karnivalet
  • Meld deg på sambakurs og sving deg til latinoamerikanske rytmer

Finn & bestill cruise fra/til Rio de Janeiro (Brasil) her.

 

BESTILL KATALOG HER

SE SIDEKART

Finner du ikke det du leter etter, kan du se på sidekartet her.

Kontakt oss

Åpningstid: Kl. 0900-1600 (alle hverdager)
Travelmarket Interactive