Fort Lauderdale

Hakket mindre masete enn Miami, med andre flyalternativer og like mange muligheter.

Fort Lauderdale ligger like nord for Miami, og deler det meste med naboen i sør. Her finner du fantastisk shopping, deilig vær året rundt, nydelig mat og verdens beste utvalg av cruise.

I Fort Lauderdale er du skjermet fra de vanlige storbybekymringene og kan nyte roligere dager, med færre mennesker og mindre kjas.

Klimaet i Fort Lauderdale er tropisk, med temperaturer som ligger stort sett mellom 20 og 30 °C året rundt. Sommeren er høysesong for regnvær, men selv om det kan komme yr hele dagen i perioder, er det stort sett over etter et kraftig skyll. Husk paraply, og finn noen kule innendørsaktiviteter hvis du har noen dager å tilbringe i Fort Lauderdale.

Fort Lauderdale internasjonale lufthavn, © jfarango, Getty Images

Flyplassen

Fra verden til flyplassen til cruisehavnen

Flyselskapet Norwegian flyr direkte mellom Oslo lufthavn og Fort Lauderdale flere ganger i uken, så det er enkelt å komme seg hit. Den internasjonale flyplassen i Fort Lauderdale ligger veldig nærme de aller fleste cruisehavnene i byen. Det er allikevel flere europeiske flyselskap som flyr til Miami, som ligger litt lenger unna.

Om bord på skipet i Fort Lauderdale havn © ajbarr, Pixabay

Cruisehavnen

Fasiliteter på cruisehavnen i Fort Lauderdale

Fort Lauderdale kalles av mange for «Amerikas Venezia», og det er ikke vanskelig å skjønne. Byen har ikke et spesielt definert sentrumsområde, men snarere en masse spennende bydeler og avkroker. Cruisehavnen ligger enkelt tilgjengelig fra mange av byens områder med vanntaxi. Kjøper du et heldagskort ($28 USD for 12 – 64 år), kommer du deg akkurat dit du vil i nettverket.

Fort Lauderdale er et herlig sted å tilbringe ved vannet, enten du foretrekker sand mellom tærne eller et glass med iskald drikke mellom fingrene. Forbered deg på maks avslapping!

Mer å finne på i Fort Lauderdale

  • Ta en joggetur i en av byens mange flotte parker
  • Bli med på tur i Las Olas-gondolene, med lokalkjente gondolierer
  • Opplev en konsert på Broward Center for the Performing Arts
  • Få en annerledes shoppingopplevelse på Las Olas Boulevard

Andre destinasjoner