Transatlantisk cruise

Reis over Atlanteren med stil! Et transatlantisk cruise er den klassiske måten å komme seg over Atlanterhavet på.

Gjør krysningen til USA i elegant og tidløs stil

Sommerhalvåret er tiden for cruise i Middelhavet og Nord-Europa, mens vinteren er høysesong for cruise i Karibien. I skuldersesongene krysser de aller fleste cruiseskipene Atlanterhavet mellom disse to havene, og det er fullt mulig å være med på overfarten. Den kan også være begynnelsen på et cruise i destinasjonsområdet.

I tillegg til disse sesongoverfartene, tilbyr Cunard krysninger mellom Southampton og New York året rundt med Queen Mary 2. Dette verdenskjente rederiet har drevet atlanterhavstrafikk i snart 200 år, og det er ingen overdrivelse å si at de har perfeksjonert kunsten å ankomme USA med stil.

Arktiske strøk © carloscardetas, Getty Images

Vær forberedt på været

Hva bør du pakke av klær?

Transatlantiske cruise kan gå både i Nord- og Sentralatlanteren, og reiseruten burde være din viktigste pekepinn på hvilke klær du pakker med på turen. Cruise som starter i Middelhavet og ender i Florida kan likevel fordre vindtette klær i bagasjen, da fotturer på for eksempel Azorene eller Kanariøyene kan være spesielt utsatt for naturkreftene.

Manhattan Skyline © Luke Abrahams, Getty Images

Ankom USA med stil

New York eller Miami?

Hvis du planlegger å tilbringe noen dager i New York eller Florida etter ankomst, lønner det seg å planlegge dette i pakkingen. Vi har omfattende reisemålsbeskrivelser med omtaler av både klima og fasiliteter i havn for alle de viktigste anløpene på den andre siden av Atlanterhavet.

Herlige stopp på veien

Azorene er Portugals idylliske utpost i Atlanterhavet. Ikke bare er øygruppen mer isolert enn Madeira, den er også villere og mer uberørt. Husk gode tursko!