Rio de Janeiro

Brasils aller mest kjente by lokker med samba, strender og fantastiske opplevelser

Har du ikke vært i Rio de Janeiro, kan du nesten ikke hevde å ha vært i Brasil.

Byen er hverken den mest folkerike eller hovedstad i Brasil, men allikevel den mest ikoniske storbyen i landet. Vi vil påstå det er den mest kjente destinasjonen i hele Sør-Amerika. Karnevalet, som finner sted like før påske, er verdens mest kjente, og Ipanema er kanskje klodens aller mest myteomspunne strand.

Musikken, menneskene og kulturen smelter sammen i en blanding som er helt uimotståelig. Hengi sansene til samba eller bossa nova, caipirinha eller cachaça, og du sitter igjen med den uforglemmelige brasilianske opplevelsen. Et cruise fra Rio de Janeiro er et minne for livet.

Fargerike Rio de Janeiro © Lindrik, Getty Images

Transport

Fra flyplassen til Rio og cruisehavnen

Den internasjonale flyplassen i Rio de Janeiro er oppkalt etter mannen som kanskje mer enn noen andre har satt Brasils musikk på kartet: Antonio Carlos Jobim. På folkemunne kalles den allikevel bare Galeão (uttales «galeon»). Flyplassen ligger to mil nord for sentrum, og den enkleste måten å komme seg herfra er med taxi, selv om det også er fullt mulig å ta en buss eller t-bane.

Cruiseterminalen i Rio © BrazilNut1, Getty Images

Fasiliteter

Cruisehavnen ligger mellom flyplassen og sentrum, og det er dermed enkelt å finne veien hit, enten du kommer i taxi eller med en lokal bussrute. Terminalen går under navnet Pier Maua, og kan skilte med gode fasiliteter, enten du trenger noe å spise, turistinformasjon, en drosje eller du har lyst til å finne på noe spennende. Rios akvarium ligger for eksempel vegg i vegg med havnen.

Statuen Kristus forløseren troner over Rio de Janeiro, er Sør-Amerikas aller mest kjente landemerke og tiltrekker seg skuelystne som lar seg overvelde av størrelsen – året rundt.

Flere opplevelser i Rio de Janeiro

  • Besøk verdens største urbane regnskog, Tijuca nasjonalpark – midt i Rio!
  • For tidenes kveld på byen, dra til nabolaget Lapa og dans til morgengry
  • For en annerledes shoppingopplevelse bør du ta turen til bydelen Santa Teresa, med massevis av småbutikker og kortreiste produkter
  • La deg overvelde av det nygotiske slottet på øya Ilha Fiscal

Andre destinasjoner