Dubai

En perle av stål, shopping, skip og strender midt i den deiligste delen av Midtøsten

Hvis du er ute etter tusenårig histore, smale bakgater og parisiske fortauskafeer, skal du kanskje klare å finne dette i Dubai. Men det er ikke dette som er grunnen til at nærmere åtte millioner turister besøker byen årlig.

Dubai tiltrekker seg besøkende som er ute etter shopping i verdensklasse, fargerike matretter fra hele regionen og et vell av opplevelser, museer og fornøyelsesparker. Alt sammen samlet på et område som er såpass lite at selv på bare en dag eller to skal du klare å se, spise og shoppe deg gjennom store deler av den største byen i De forente arabiske emirater.

Dubai Metro © alan64, Getty Images

Transport

Til og fra flyplassen i Dubai

Dubai internasjonale lufthavn er verdens travleste med tanke på antallet passasjerer som bruker den årlig. Dette har heldigvis blitt støttet opp med effektive transportsystemer, samt kort vei til sentrum. Ta en taxi eller metro for enklest transport – turen tar omtrent et kvarter uansett.

The Palm i Dubai © Delpixart, Getty Images

Fasiliteter for cruise

Cruisehavnene i Dubai

Frem til høsten 2020 betjenes Dubai av de fire cruiseterminalene i Port Rashid. Hit tar det rundt et kvarter i bil fra sentrum, og noe mer fra flyplassen. Høsten 2020 åpner Dubai Harbour ved «roten» av The Palm, og som vil betjenes av taxibåt, metro og skyttelbusser. I begge havnene finner du turisttjenester, shopping, minibanker og alt du ellers måtte behøve for oppholdet ditt.

Dubai

Å være turist i Dubai

Dubai er en av verdens tryggeste byer å besøke, og som turist har du lite å bekymre deg for. Det kan allikevel være greit å ha i tankene at De forente arabiske emirater er et konservativt land. Selv om man selv er på ferie, er det mange lokale som ikke er det – og de setter stor pris på at du respekterer dette.

Er det én ting Dubai gjør bedre enn nesten noe annet sted, er det luksus. Selv politiet kjører biler i millionklassen, og shoppingen her er av en annen verden. Hvis du vil prøve deg bak rattet på en luksusbil, har du også mulighet til å leie dette.

Mer å gjøre i Dubai

  • Opplev noe helt annerledes med utflukt i ørkenen i en firehjulstrekker
  • Ta en tur til toppen av Burj Khalifa, verdens høyeste bygning
  • Utforsk handelens historie i de spennende soukene og langs vannveiene
  • Få et påfyll av kultur i Dubai opera