Panamakanalen

Snarveien mellom Atlanterhavet og Stillehavet er en destinasjon i seg selv.

Den rundt åtte mil lange kanalen skjærer seg vei tvers igjennom det lille landet Panama.

Gjennom de tre slusene på hver side blir skip hevet 26 meter over havets overflate, før de passerer gjennom en rekke svinger og smale passasjer, over den kunstige Gatun-sjøen og ned på den andre siden. Et cruise i Panamakanalen tar deg gjennom et frodig landskap, forbi store byer og gjennom spennende, menneskeskapte kanaler – fra Atlanterhavet til Stillehavet.

Klima

Årstider, temperaturer og værtyper

Panama har stort sett to årstider: en tørr periode mellom desember og april, og regntid fra mai til november. Det er særlig på den karibiske kysten det regner, men sjelden mer enn noen timer av gangen. Landet ligger ellers utenfor det tropiske stormbeltet, så det er sjelden annet en høy luftfuktighet som kan legge en demper på stemningen. Temperaturen er behagelig året rundt, og luftfuktigheten sies å være bra for huden.

Typer cruise

Lengre cruise som inkluderer Panamakanalen

Et klassisk cruise til Panamakanalen går gjerne fra San Diego eller Los Angeles, ned langs kysten av Mellom-Amerika, gjennom kanalen og ender opp i Florida etter noen dagers cruise i Karibien. Cruise som dette tar gjerne 10 – 20 dager, men kan også forlenges med opphold på noen av de karibiske øyene.

Kortere typer cruise

Det er mange cruiseskip som legger turen innom Panamakanalen uten å komme ut på andre siden. Disse seilingene innebærer gjerne kortere cruise fra en av øyene i Karibien før en dag eller to til sjøs. Deretter går skipet inn til den menneskeskapte innsjøen Gatun, og så ut igjen samme veien som det kom. For mange er dette en raskere og mer praktisk – men allikevel givende – måte å oppleve Panamakanalen på.

Ditt søk resulterte i 0 cruise

Hjelp! Vi får dessverre ingen resultat på dette søket

Prøv å justere blant filtrene, eller hvorfor ikke gjøre et helt nytt søk?

Vil du prøve igjen fra begynnelsen?
0 av 0stk