Kveldsstemning i Stavanger
Kveldsstemning i Stavanger

Stavanger

Utadvendt og positiv med spennende kulturtilbud og en økende cruisetrafikk.

Stavanger har vært nært knyttet til havet i alle år. Herfra la vikinger ut på tokt for tusen år siden, og byen har også vært hovedstaden for norsk oljeindustri siden 70-tallet. Med nærheten byen har til de britiske øyer og det europeiske kontinentet, er det naturlig at Stavanger blir stadig mer interessant som besøkshavn for cruiseskip på leting etter nye og spennende destinasjoner.

Stavanger har et typisk atlanterhavsklima, som til tross for en del nedbør er under gjennomsnittet for Vestlandet. Det sies at det ikke er regn, men «våt luft». Stavanger er åpent og svært utsatt for stormene fra Nordsjøen om høsten og i januar. Vintertemperaturene faller sjelden under -4 °C, og om sommeren er det sjelden varmere enn 24 °C.

Til Stavanger og havnen

Stavanger lufthavn ligger på Sola, omkring 18 kilometer fra sentrum av byen. Fra flyplassen til cruisehavnen er det uten tvil enklest å ta en taxi, men det er også en flybusstjeneste. Reiser du alene er dette et billigere alternativ enn å ta taxi. Bussene stopper ved Hotell Atlantic, og herfra er det omkring fem minutter å gå til cruisehavnen, som ligger i Nedre Strandgate – midt i sentrum.

Kultur og happenings i Stavanger

Stavanger er en livlig by med mange kulturarenaer og en internasjonalt innstilt befolkning. Bestill et cruise fra Stavanger som sammenfaller med en av de mange konsertene eller festivalene som avholdes her, som for eksempel ølfestivalen What's Brewing.

1

Skulpturen «Sverd i fjell» ligger like utenfor Stavanger for å minnes slaget ved Hafrsfjord i 872, der Harald Hårfagre seiret og samlet Norge til et rike.

2

Mange ønsker å besøke fjellformasjonen Preikestolen, men undervurderer tiden som trengs. Sett av åtte – ni timer, og legg igjen høydeskrekken hjemme!

3

Oljemuseet i Stavanger er et interessant museum som dekker historien til Norges moderne industrieventyr. En perfekt måte å tilbringe en regnfull dag på land.

4

Mange av gatene i Stavanger er brosteinsbelagte, så bytt ut de høye hælene med gode joggesko hvis du planlegger en lang dag med shopping.

Enda mer å finne på i Stavanger

  • Se Preikestolen fra bunnen med fjordsafari på RIB-båter
  • Prøv deg med surfbrett på Sola strand
  • Besøk flotte Stavanger Domkirke
  • Lær noe nytt om mat med lang holdbarhet på Norsk hermetikkmuseum
  • Ta med deg kameraet og knips fargerike hus i Øvre Holmegate

Ditt søk resulterte i 0 cruise

Hjelp! Vi får dessverre ingen resultat på dette søket

Prøv å justere blant filtrene, eller hvorfor ikke gjøre et helt nytt søk?

Vil du prøve igjen fra begynnelsen?
0 av 0stk

Andre destinasjoner innenfor Nord-Europa og Skandinavia