Southampton i kveldslys
Southampton i kveldslys

Southampton

Finn et cruise fra Southampton til Europa, Karibia, Middelhavet eller New York.

Southampton ligger i det sørlige England, 130 kilometer sørvest for London og 30 kilometer nordvest for Portsmouth. Southampton har en lang historie som blomstrende havn og er blant annet kjent som avløpshavn for skipene Mayflower (1620) og Titanic (1912).

Herfra har det gått cruiseskip i lange tider, og du kan komme deg nesten hvor du vil i verden fra Southampton. Byen er hjemmehavn for rederiet Cunards stolthet Queen Mary 2. Det er dessuten mange flotte utflukter og kulturminner å besøke fra byen, så her kan ferien foregå både til lands og til vanns.

Queen Mary 2 til anker i Hamburg © fsHH, Pixabay

Kom deg til cruisehavnen

Selv om Southampton har egen flyplass, går det ingen direkteruter til Norge herfra. Derfor er det mer naturlig å ankomme Storbritannia via Heathrow- eller Gatwick-flyplassene i Stor-London. Fra Heathrow er det 105 kilometer, mens Gatwick ligger omtrent 130 kilometer unna. Den enkleste måten å komme seg mellom flyplassene og cruisehavnen, er med National Express' direkte bussruter. De bruker henholdsvis to timer og ett kvarter og to timer og tre kvarter til bussterminalen i Southampton, og derfra kan du ta en drosje den siste halvannen kilometeren.

Soloppgang i Southampton © BrightOak, Pixabay

Klima

Southamptons sørlige, lavtliggende og beskyttede beliggenhet gjør at det er en av de varmeste og mer solrike byene i England. De varmeste månedene er juni, juli og august hvor temperaturene normalt ligger på mellom 16 og 22 °C. De kaldeste månedene er normalt desember, januar og februar hvor temperaturene ligger fra 3 til 8 °C.

Southampton lider ikke noe underskudd på minnesmerker og skulpturer. Blant de mest kjente er statuen som hyller maskinistene på Titanic; den befinner seg i East Park.

Enda mer å finne på i Southampton

  • Besøk en av de få eikeskogene i landet: New Forest, som ligger 17 kilometer sørvest for Southampton
  • Ta turen til Portsmouth. Se The new Spinnaker Tower og besøk Royal Naval Museum hvor skroget til kong Henrik VIIIs favorittskip Mary Rose, samt Nelsons HMS Victory er utstilt.
  • Gjør en utflukt til Isle of Wight, kjent som ferieøy, festivalsted og for toglinjen som er utstyrt med gamle vogner fra undergrunnen i London.
  • Besøk Bournemouth, med sin nydelige strand på over en mil, bare en halvtimes togtur fra Southampton sentralstasjon.
  • Se forsvarsverket Hurst Castle, som har voktet innløpet til sundet mellom Hampshire og Isle of Wight siden kong Henrik VIIIs dager.

Andre destinasjoner