København

Finn et cruise fra København til Østersjøen, Vestlandet, Island eller Grønland.

København er hovedstad i Danmark og den største byen i Skandinavia. Til tross for byens relativt lille størrelse, er København minst like travel og moderne som andre hovedsteder i Europa.

København og Danmark har et typisk nordeuropeisk klima med fire klart definerte årstider. Hovedstaden er likevel preget av Golfstrømmen og er derfor omtrent fem grader varmere enn byens breddegrad ellers skulle tilsi. Snøen faller vanligvis i månedene desember – mars, men blir sjelden liggende lenge. Om sommeren (juni – august) kan man forvente en gjennomsnittstemperatur på 20 °C, og i vintermånedene (desember – februar) er gjennomsnittstemperaturen rundt 1 °C. 

Trafikk i København © rehak2, Pixabay

Slik kommer du deg til København og cruisehavnen

Københavns lufthavn, Kastrup, ligger ca. 14 kilometer fra cruisehavnen. Taxi fra sentrum tar rundt en halvtime og turen koster rundt DKK 250 én vei. Ellers går det både metro og buss inn til sentrum av hovedstaden fra flyplassen. Tar du metroen, er Kongens Nytorv den nærmeste stasjonen. Det anbelafes imidlertid å ta en taxi fra Kastrup til cruisehavnen på grunn av gangavstand fra t-banestoppet. Taxi er lett tilgjengelig både på flyplassen og i cruisehavnen.

Cruisehavnen i København ©Adrian Lack, Pixabay

Cruisehavnen i København

Cruisehavnen i København heter Langeliniekaj, og ligger omtrent fem kilometer øst for sentrum. Enten du reiser hit fra sentrum eller flyplassen, anbefales det å ta en taxi til havnen på grunn av det travle havneområdet og avstanden fra metrostasjoner og bussholdeplasser til cruisehavnen. 

Obligatoriske aktiviteter i København

Nyhavn er blant Københavns mest populære severdigheter. Området er fylt med salgsboder og livlige barer og flotte, gamle seilskuter.

Finn mer å gjøre i København

  • Gjenopplev 1600- og 1700-tallet på eller flere av byens eventyrlige slott.
  • Besøk Assistentens Kirkegård hvor blant annet filosofen Søren Kierkegaard og forfatteren Hans Christian Andersen ligger begravet.
  • Besøk den vakre parken Frederiksberg Have.
  • Bli med på en guidet dagstur og se Københavns største attraksjoner på en og samme dag.
  • Ta med barna til verdens eldste fornøyelsespark: Dyrehavsbakken – populært kalt Bakken.
  • Studer moderne kunst på Louisiana Museum of Modern Art.
  • Besøk forskningssenteret Experimentarium hvor besøkende blant annet kan gå tilbake til dinosaurenes tid.
  • Ta en tur til Nord-Europas største akvarium, Den blå planet, som tilbyr unike opplevelser for både store og små.

Andre destinasjoner