Bergen

Norges nest største by er det perfekte utgangspunktet for å oppleve vestkysten av landet.

Med den UNESCO-registrerte Bryggen og et idyllisk omland, er Bergen det perfekte utgangspunktet for landets mest legendariske båtreise – Hurtigruten. Det er lett å komme seg hit fra hele landet, og med kort vei til flyplassen er det lett å komme seg til utlandet også.

Selv om det er få cruiseskip som har Bergen som start- eller sluttpunkt, er byen på flere av rederienes seilingsruter. Det er først og fremst Hurtigruten som seiler fast via byen på sine reiser langs norskekysten, men det går også an å søke andre rederier om ombord- / avstigning her, dersom Bergen er en av de første eller siste stoppene på seilingsruten. 

Bergen var Norges største by fram til 1600-tallet, er omringet av «De syv fjell», og har i hele sin historie vært ledende innen handel og sjøfart. I tillegg til å være sentrum for de mest komplette og avanserte marine og maritime forskningsmiljøer i verden, har Bergen også et allsidig næringsliv innen bank, reiseliv, høyteknologi og transport. Byen er utgangspunkt for Hurtigruten og Bergensbanen, og Bryggen i Bergen står oppført på UNESCOS verdensarvliste.

Transport

Til byen og til havnen

Fra Bergen lufthavn til sentrum tar det ca. 20 minutter med bil, og man kan følge riksvei 580 hele veien. Det finnes både flybuss og taxi, og førstnevnte har ruter helt fram til det siste flyet har ankommet. Bergens stolthet, Bybanen, går også helt frem til terminalen – det perfekte fremkomstmiddelet for alle som liker at det går på skinner. I likhet med Oslo har Bergen mange ulike cruisehavner.  De fleste større cruiseskipene har utreise fra Skolten nord / sør, Jekteviken og Bontelabo, mens Hurtigruten har utseiling fra Nøstegaten 30. 

Ting å gjøre i Bergen

1

Vitensenteret er tilrettelagt for barn og unge som vil utforske verden  og ha det gøy samtidig. Her er det teknologi og realfag som står på menyen.

2

Fløyen er en av de viktigste attraksjonene i Bergen, og turen opp med Fløybanen er en attraksjon i seg selv. Kabelbanen bruker fem – seks minutter til toppen, og fra 320 m.o.h. har man en fantastisk utsikt over byen mellom de syv fjell.

3

Selv om man besøker Bergen en regntung dag, finnes det fortsatt mye å gjøre i byen. KODE er Nordens største museum for kunst, musikk og håndverk.

4

Festplassen er hjertet i handlestrøket. Tar du turen ut av sentrum finner du Lagunen Storsenter, og langs Bryggen finner du suvenirbutikker med norsk flid og gaveartikler.

Enda mer å finne på i Bergen

  • Ta Ulriksbanen til toppen av et annet av byens fjell for en utsikt færre besøkende får med seg
  • Gå opp stien Stoltzekleiven, og se om du kan slå rekorden i de 908 trappetrinnene
  • Besøk Gamle Bergen, et flott friluftsmuseum med mange bevarte bygninger
  • Ta turen til Akvariet, der du kan komme tett på både sel, hai og pingviner

Ditt søk resulterte i 0 cruise

Hjelp! Vi får dessverre ingen resultat på dette søket

Prøv å justere blant filtrene, eller hvorfor ikke gjøre et helt nytt søk?

Vil du prøve igjen fra begynnelsen?
0 av 0stk

Andre destinasjoner innenfor Nord-Europa og Skandinavia