Venezia

Et cruise til Venezia tar deg til en by ulik alle andre i verden.

Venezia er berømt for sin skjønnhet og er som et levende museum med sin vakre og unike arkitektur. Byen er anlagt på 118 større og mindre øyer, og det meste foregår på vannet. Innbyggere, turister, ambulanser, politi og postvesen – alle navigerer seg frem på kanalene.

Den viktigste turistsesongen er fra april til november, men Venezia er også en travel by ved jul, påske, karnevalet i februar og filmfestivalen i august. Den mest behagelige tiden av året å besøke byen på, er i begynnelsen og slutten av turistsesongen. Da er byen mindre befolket og været er mildt. Sommersesongen kan være veldig hektisk, med store menger mennesker.

Om vinteren er Venezia på sitt mest mystiske – og hvis det snør eller er tåkete, på sitt mest magiske. Tidlig på våren og høsten har Venezia en roligere sjarm. Da er det mye enklere å finne en ledig plass i restaurantene, og køene for å komme inn på museer er mye kortere.

Vaporetto vannbuss i Venezia © Lena Lindell, Pixabay

Transport

Mellom byen, flyplassen og havnen

Venezia betjenes av to flyplasser: Marco Polo og Treviso. Marco Polo ligger i Tessera, like nord for byen. Herfra kan du ta taxi, tog, buss, vanntaxi eller vannbuss inn til sentrum, og sjelden bruke mer enn tre kvarter til du står midt på Markusplassen. Lavprisselskapene foretreker ofte Treviso, som ligger omkring 45 minutter med tog fra sentrum eller 80 minutter med buss.

Cruiseskip til kai i Venezia © Edmund Hochmuth, Pixabay

Cruisehavnen

I Venezia finnes to cruisehavner: Marittima som tar i mot de største skipene, og San Basilio hvor mindre skip legger til. De fleste cruiseskipene legger til ved Marittima. Fra Marco Polo-flyplassen er taxi, buss eller båt gode alternativer for å komme seg til Marittima. Fra Piazzale Roma tar det bare noen få minutter å gå til cruiseterminalen. I cruisesesongen går det vanligvis busser i skytteltrafikk på lørdager og søndager.

Venezia er bilfri, og vannbussene «Vaporetto» byr på den letteste måten å komme seg rundt. De går hele tiden og du trenger sjelden vente mer enn fem minutter. Skal du se byen som ekte turist, er det allikevel bare én måte å komme seg rundt: i gondol.

Enda flere opplevelser i Venezia

  • Dra på utflukt til Venezias avsidesliggende øyer: Glassblåserøya Murano, kunstnerøya Burano eller idyllisk rolige Torcello.
  • Spis sjømat! Veneto bugner over av skjell, reker og fisk, i tillegg til å være Europas største risprodusent – noe som sikrer rikelig med risotto.
  • Har du noen dager i Venezia – ta bussen ut av byen og dra på omvisning på en de mange vingårdene i regionen.

Andre destinasjoner