Trieste

Kulturminnene ligger tett i tett i skjæringspunktet mellom Italia og Balkan.

Trieste er en havneby beliggende helt nordøst i Italia, rett ved grensen til Slovenia. Byen er hovestad i regionen Friuli-Venezia Giulia og i provinsen Trieste. Flere cruiserederier har Trieste på sine ruter, deriblant har Costa Cruises, MSC Cruises, Cunard og Regent Seven Seas Cruises skip som seiler til / fra Trieste.

Trieste har et fuktig subtropisk klima med juni, juli og august som normalt varmeste og tørreste måneder. Desember, januar og februar regnes som årets kaldeste måneder, da med en gjennomsnittstemperatur på rundt fire varmegrader. 

Trieste © David Mark, Pixabay

Transport

Slik kommer du deg til Trieste

Triestes lufthavn ligger i underkant av fire mil fra byen, og du kommer deg enkelt mellom de to med både leiebil, tog, buss eller taxi. Turen tar omkring 40 minutter, og går helt ute langs den flotte kystlinjen.

Cruiseskip i Trieste © 151390, Pixabay

Fasiliteter

Cruisehavnen i Trieste

Triestes havn går under navnet Stazione Marittima, og ligger i hjertet av Trieste. Stazione Marittima opererer både som kongressenter, cruiseterminal og billettkontor for ferjer og drosjer, så hit går det mye og godt organisert trafikk.

Castelllo Miramare ble bygget i årene 1856 – 60 og ligger langs kysten i underkant av en mil fra Trieste sentrum. Slottshagen her er spesielt verdt et besøk!

Enda flere ting å gjøre i Trieste

  • Dagstur til Ljubljana, som ligger en liten times kjøretur nordvest for Trieste. En romantisk og grønn by som er vel verdt et besøk, hvis du har tid.
  • Opplev grottene i Postumia, en 45 minutters kjøretur fra Trieste, over grensen til Slovenia.
  • Sightseeing i Trieste og nærliggende områder, inkludert Castello Miramare og Faro della Vittoria.
  • Opplev den fantastiske solnedgangen fra strandpromenaden Lungomare eller fra Molo Audace.
  • Nyt den slående utsikten fra Strada Vicentina.
  • Bli med en av hydrofoilbåtene på oppdagelsesferd langs Adriaterhavskysten. I løpet av dagen får man oppleve en rekke kystbyer - deriblant Istria (Kroatia), Piran (Slovenia) og Pula (Kroatia).

Andre destinasjoner