Savona

En skjult perle i Liguria med opplevelser, mat, kultur og vakker arkitektur.

Savona ligger noen mil vest for Genova, og er en historisk viktig havneby. Her har det vært skipsbygging i generasjoner, med tilhørende industri som blant annet jernverk og reperbaner.

En av verdens kanskje aller mest kjente sjøfarere – Christofer Colombus – var også hjemmehørende her. Både det offentlige og private Savona er stolte av sitt berømte bysbarn, og Colombus-huset er en vernet severdighet som tiltrekker seg mange nysgjerrige turister.

Transport

Fra verden til Savona – og ut på havet

Skal du komme deg til Savona fra Norge, er det enkleste å fly til enten Nice – som betjenes med direkterute fra flere norske flyplasser – eller Genova, som fordrer en mellomlanding på kontinentet. Fra disse flyplassene til Savona tar det henholdsvis to timer med buss eller tre kvarter med tog. Takket være passfrihet i Europa, er grenseovergangen mellom Frankrike og Italia helt smertefri dersom du kommer fra Nice.

Havnen

Cruiseterminalen heter Palacrociere Savona og er Costa Cruises' hjemmehavn. Det finnes parkeringsmuligheter i tilknytning til terminalen, og det er ikke mer enn 300 meter å gå over en liten bro før man er i sentrum av Savona. Costa Cruises' mange seilaser herfra tar deg til de beste havnene i det vestlige Middelhavet, slik at du kan nyte korte eller lange avbrekk med masse kultur, historie og nydelig mat.

1

Savonas gamle festning, Fortezza del Priamar troner over havnen, og innbyr til spennende vandringer i de gamle og mer eller mindre velbevarte ruinene.

2

En halvtime på toget sørvest for Savona ligger vakre Albenga, kjent som «byen med de hundre spir». Her kan du vandre mellom arkitektur og kulturminner som er over 2 000 år gamle.

3

Selve symbolet på Savona, er tårnet «La Torretta», som står i havnen. Det ble bygget i 1488, og er dedikert til den lokale sjøfareren Leon Pancaldo.

4

Liguria-regionen er kjent for sitt kjøkken, som bugner over av deilig sjømat, foccaccia og pesto. Ta en tur til fiskemarkedet i Savona og opplev luktene og smakene på nært hold.

Flere ting å gjøre i Savona

  • Utflukt til Monaco
  • Akvariet i Genova
  • Utflukt til Genova
  • Shoppingutflukt til Serravalle

Ditt søk resulterte i 0 cruise

Hjelp! Vi får dessverre ingen resultat på dette søket

Prøv å justere blant filtrene, eller hvorfor ikke gjøre et helt nytt søk?

Vil du prøve igjen fra begynnelsen?
0 av 0stk

Andre destinasjoner innenfor Middelhavet