Savona

En skjult perle i Liguria med opplevelser, mat, kultur og vakker arkitektur.

Savona ligger noen mil vest for Genova, og er en historisk viktig havneby. Her har det vært skipsbygging i generasjoner, med tilhørende industri som blant annet jernverk og reperbaner.

En av verdens kanskje aller mest kjente sjøfarere – Christofer Colombus – var også hjemmehørende her. Både det offentlige og private Savona er stolte av sitt berømte bysbarn, og Colombus-huset er en vernet severdighet som tiltrekker seg mange nysgjerrige turister.

Fra togstasjonen i Savona © MStudioImages, Getty Images

Transport

Fra verden til Savona – og ut på havet

Skal du komme deg til Savona fra Norge, er det enkleste å fly til enten Nice – som betjenes med direkterute fra flere norske flyplasser – eller Genova, som fordrer en mellomlanding på kontinentet. Fra disse flyplassene til Savona tar det henholdsvis to timer med buss eller tre kvarter med tog. Takket være passfrihet i Europa, er grenseovergangen mellom Frankrike og Italia helt smertefri dersom du kommer fra Nice.

Savonas vakre havn © Sarra22, Getty Images

Havnen

Cruiseterminalen heter Palacrociere Savona og er Costa Cruises' hjemmehavn. Det finnes parkeringsmuligheter i tilknytning til terminalen, og det er ikke mer enn 300 meter å gå over en liten bro før man er i sentrum av Savona. Costa Cruises' mange seilaser herfra tar deg til de beste havnene i det vestlige Middelhavet, slik at du kan nyte korte eller lange avbrekk med masse kultur, historie og nydelig mat.

Savonas gamle festning, Fortezza del Priamar troner over havnen, og innbyr til spennende vandringer i de gamle og mer eller mindre velbevarte ruinene.

Flere ting å gjøre i Savona

  • Utflukt til Monaco
  • Akvariet i Genova
  • Utflukt til Genova
  • Shoppingutflukt til Serravalle

Andre destinasjoner