Oia Santorini, Hellas, Middelhavet @VogelSP, Getty Images
Oia Santorini, Hellas, Middelhavet @VogelSP, Getty Images

Santorini

Et cruise til Santorini kan by på vakre landsbyer og dramatisk historie.

Santorini har alt man kan ønske seg av en gresk øy: Vakre hvitmalte landsbyer, strender som strekker seg så langt øyet kan se og masse deilig sjømat. Den blir gjerne omtalt som Hellas' vakreste øy og og er en populær destinasjon – både blant cruisepassasjerer og andre turister. Øya kjennetegnes av sin dramatiske natur og fortryllende solnedganger. Kommunen Santorini består av de befolkede øyene Santorini og Therasia, samt de ubefolkede øyene Aspronisi, Khristiana, Nea Kameni og Palaia Kameni.

Santorini er det eneste stedet i Europa, i tillegg til Anafi, som har varmt ørkenlignende / tørt klima. De varmeste månedene er normalt juni – september med temperaturer på rundt 25 – 28 varmegrader.

Flyplassen på Santorini © arrowsg, Getty Images

Transport

Fra flyplassen til Hellas' vakreste øy

Flyplassen på Santorini ligger rett nord for byen Kamari. Herfra er det daglige forbindelser til Athen, i tillegg til en betydelig chartertrafikk fra april til oktober. Fra flyplassen til hovedstaden Thira (uttales «Fira») tar det noen få minutter med taxi.

Cruiseskipes tenderbåter tar deg til land på Santorini. @Nadezhda1906, Getty Images

Fasiliteter

Cruisehavnen på Santorini

Havnen har ingen cruiseterminal og man blir eskotert til land via små tenderbåter. I høysesong kan det være så mange som 80 000 besøkende på øya per dag, noe som gjør Santorini til en av de travleste havnene i verden! Fra havna og opp til sentrum benyttes som regel esler eller taubane som transportmiddel.

Santorini er kjent for sine spennende gallerier og mange trivelige småbutikker som selger alt fra smykker og kunst til suvenirer og klær.

Flere ting å gjøre på Santorini

  • Ta turstien fra Thira til Oia langs vestkysten av Santorini (ca. 11 km.) – en spasertur som tar i overkant av to timer. Fabelaktig utsikt!
  • Organiser en båttur med reisefølget, enten via rederiet eller en av de lokale arrangørene.
  • Opplev den spektakulære solnedgangen fra vakre Oia.
  • Besøk en eller flere av Santorinis vingårder.

Andre destinasjoner