Palma de Mallorca

Palma de Mallorca er ikke så stor, men den har puls og kan by på det meste av det en storby kan. Her kan man shoppe i elegante butikker og velassorterte varehus, spasere langs strandpromenaden og se fiskebåtene som ligger side om side med yachtene, nyte livet på en koselig kafé eller rusle rundt i de gamle bydelenes trange små, gater.

På tross av turister har byen klart å beholde sitt et ekte og genuint spansk særpreg. På torget Plaça de la Reina ligger Palmas sjel og utvalget av restauranter og nattklubber er stort. Men på Mallorca er det også museer og kultur, i tillegg til mange muligheter til å slange seg på stranden og i havet.

Flyplassen i Palma de Mallorca © Mike Fuchslocher, Getty Images

Transport

Kom deg til Mallorca og kom deg til sjøs!

Mallorca ligger omkring tre og en halv times flyreise fra Norge, og betjenes av direkteruter fra både Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim flere dager i uka. Fra flyplassen og til havnen kan du ta en drosje, en tur på et lite kvarter. Alternativt kan du ta buss direkte fra flyplassen til havnen, og denne tar omtrent en halvtime.

Ferge i havn, Palma de Mallorca © Isabel Rodenas Marin, Getty Images

Fasiliteter

Havnen i Palma de Mallorca

Akkurat som flyplassen, ligger havnen i Palma de Mallorca veldig nærme sentrum av byen. De fleste skipene legger til ved Paraires og Poniente som betjenes av Estacion Maritima terminal 1, 2, 3 og 4. Estacion Maritima er en moderne ferje- og cruiseterminal med enkel tilgang til både drosje og buss.

Den massive katedralen er byens midtpunkt og ruver i landskapet når du nærmer deg sentrum fra sjøsiden. Den er byens best besøkte severdighet og regnes som Spanias fremste gotiske byggverk.

Opplev mer på Mallorca

  • Se hele Spania i miniatyr på Pueblo Espanol
  • Dra på stranda – midt i byen – på C'an Pere Antoni eller litt utenfor sentrum på Cala Mayor
  • Dra på rederiorganiserte sykkelturer i Palma
  • Reis inn til en av øyas mange vingårder for en genuin vinsmaking
  • Dra på utflukt til landsbyen Valdemossa som ligger på 400 m høyde omgitt av høye fjell
  • Se Cuevas Del Drach (drages hule) – verdens største underjordiske innsjø

Andre destinasjoner