Katedralen i Palma de Mallorca © Heiko Behrendt, Pixabay
Katedralen i Palma de Mallorca © Heiko Behrendt, Pixabay

Palma de Mallorca

Et cruise fra Palma de Mallorca gir deg enda bedre opplevelse av Syden.

Palma de Mallorca er ikke så stor, men den har puls og kan by på det meste av det en storby kan. Her kan man shoppe i elegante butikker og velassorterte varehus, spasere langs strandpromenaden og se fiskebåtene som ligger side om side med yachtene, nyte livet på en koselig kafé eller rusle rundt i de gamle bydelenes trange små, gater.

På tross av turister har byen klart å beholde sitt et ekte og genuint spansk særpreg. På torget Plaça de la Reina ligger Palmas sjel og utvalget av restauranter og nattklubber er stort. Men på Mallorca er det også museer og kultur, i tillegg til mange muligheter til å slange seg på stranden og i havet.

Transport

Kom deg til Mallorca og kom deg til sjøs!

Mallorca ligger omkring tre og en halv times flyreise fra Norge, og betjenes av direkteruter fra både Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim flere dager i uka. Fra flyplassen og til havnen kan du ta en drosje, en tur på et lite kvarter. Alternativt kan du ta buss direkte fra flyplassen til havnen, og denne tar omtrent en halvtime.

Fasiliteter

Havnen i Palma de Mallorca

Akkurat som flyplassen, ligger havnen i Palma de Mallorca veldig nærme sentrum av byen. De fleste skipene legger til ved Paraires og Poniente som betjenes av Estacion Maritima terminal 1, 2, 3 og 4. Estacion Maritima er en moderne ferje- og cruiseterminal med enkel tilgang til både drosje og buss.

1

Den massive katedralen er byens midtpunkt og ruver i landskapet når du nærmer deg sentrum fra sjøsiden. Den er byens best besøkte severdighet og regnes som Spanias fremste gotiske byggverk.

2

Gamlebyen Casco Antiguo ligger midt i Palma og er et trivelig område for rolig spasering og et glass på en av de mange hyggelige utekafeene.

3

Slottet Bellver er fra 1400-tallet og huser Palmas historiske museum.  Slottet ligger en kort fottur opp bakken fra Estacion Maritima og herfra er utsikten til havnen nydelig. Slottet er omgitt av et parkanlegg.

4

Spis paella på en av de mange mange restaurantene i gamlebyen og opplev den ekte baleariske matgleden. Vær klar for sjømat i lange baner!

Opplev mer på Mallorca

  • Se hele Spania i miniatyr på Pueblo Espanol
  • Dra på stranda – midt i byen – på C'an Pere Antoni eller litt utenfor sentrum på Cala Mayor
  • Dra på rederiorganiserte sykkelturer i Palma
  • Reis inn til en av øyas mange vingårder for en genuin vinsmaking
  • Dra på utflukt til landsbyen Valdemossa som ligger på 400 m høyde omgitt av høye fjell
  • Se Cuevas Del Drach (drages hule) – verdens største underjordiske innsjø

Ditt søk resulterte i 0 cruise

Hjelp! Vi får dessverre ingen resultat på dette søket

Prøv å justere blant filtrene, eller hvorfor ikke gjøre et helt nytt søk?

Vil du prøve igjen fra begynnelsen?
0 av 0stk

Andre destinasjoner innenfor Middelhavet