Malaga © Pexels, Pixabay
Malaga © Pexels, Pixabay

Malaga

En stjerne på solkysten med opplevelser for hele familien.

I tillegg til sol, strender og sitt milde klima, tilbyr Malaga et rikt utvalg i kultur, gastronomi og arkitektonisk arv. Med sin beliggenhet og kulturhistoriske tilbud er Malaga en utmerket cruisehavn og et ypperlig utgangspunkt for reiser til andre steder av verden.

Klimaet i Malaga er preget av milde vintre og varme somre. Byen har omtrent 300 soldager i året og Middelhavets vinder er det som demper varmen i sommermånedene. Generelt regnes sommeren å vare fra april til november hvor august normalt er byens varmeste måned med temperaturer fra 26 til 35 °C. Den kaldeste måneden er vanligvis januar med temperaturer fra 12 til 20 °C.

Transport

Til og fra flyplassen i Malaga

Malaga har flere daglige direkteflyvninger fra Norge, og byen ligger midt i smørøyet for der nordmenn ønsker å dra når de besøker Spania. Fra flyplassen og inn til byen, er det enkelt å reise med både tog, buss, drosje og leiebil. Avstanden er kort, og reisen går fort unna.

Cruisehavnen

Fasilitetene på cruisehavnen i Malaga

Cruisehaven i Malaga ligger i kort avstand til sentrum av byen og er en travel havn for både cruiseskip, import, eksport og fiske. Havnen er beskyttet av en naturlig bukt og dens hovedinngang ligger i et priviligert område, nær det historiske sentrum av byen, på motsatt side av parken.

1

Av de mest populære attraksjonene i byen er kanskje den enorme festningen Alcazaba den aller mest populære. Festningen ble bygget mellom 700- og 1000-tallet og i dag kan besøkende her blant annet se et utgravd romersk amfiteater.

2

Gamlebyen, som ble påbegynt i 1508, starter ved katedralen og er et syn av de sjeldne med sin bisarre stilmiks.

3

I og omkring Malaga finnes det mange strender, og en av de anbefalte for dagsturister er Malagueta som ligger omtrent ti minutters gange fra sentrum av Malaga.

4

Dersom du vil oppleve noe av det ypperste innen andalusisk kultur, bør du få med deg en forestilling i tyrefekterarenaen. Bare vær klar over at dette ikke er for alle.

Flere flotte opplevelser i Malaga

  • Dra på utflukt til Nerja, med flotte klipper og grotter
  • Opplev naturreservatet Montes de Malaga, halvannen mil nord for byen
  • Se levende flamenco-kultur på klubben Kelipe
  • Dra på verdens kanskje eneste museum som kombinerer mote og motor: Museo Automovilístico Málaga
  • Se huset der Pablo Picasso ble født

Ditt søk resulterte i 0 cruise

Hjelp! Vi får dessverre ingen resultat på dette søket

Prøv å justere blant filtrene, eller hvorfor ikke gjøre et helt nytt søk?

Vil du prøve igjen fra begynnelsen?
0 av 0stk

Andre destinasjoner innenfor Middelhavet