Kotor, Montenegro © Max Yakovlev, Pixabay
Kotor, Montenegro © Max Yakovlev, Pixabay

Kotor

En natur- og kulturopplevelse av de helt sjeldne venter deg i Kotor.

Innerst i den majestetiske Kotor-bukta, blant stupbratte fjellsider og idylliske, hvitmalte småbyer, kan du la deg transportere tilbake i tid. Er du sporty kan du ta med deg fjellstøvlene og legge ut på turer i det kuperte omkringliggende terrenget, og ta noen spektakulære bilder.

Et cruise fra Kotor er nokså uvanlig, da havnen i denne montenegrinske byen ikke er tilpasset store skip. Det er allikevel mange rederier som legger turen innom byen, og severdighetene er mange. Noen ser du fra skipet, men aller best er det å komme seg til land og vandre rundt i den historiske gamlebyen.

Transport

Til Montenegro og videre til Kotor

Kotor er ingen naturlig avreisehavn, men det er mulig å komme seg til byen med direktefly fra Oslo i sommersesongen. Flyplassen som betjener Kotor, ligger i nabobyen Tivat, omkring to mil fra Kotor. Taxi mellom Kotor og flyplassen koster lite og tar kort tid, så du får med deg all bagasjen du trenger.

Fasiliteter

Cruisehavnen i Kotor

Kotor er en liten by med en liten havn. Mindre skip kan legge til ved havnen, mens større skip ankrer opp i bukten. Cruisehavnen består av en liten terminal og ligger bare et steinkast fra gamlebyen.

1

Kotor har et fuktig subtropisk klima der det blir absolutt varmest i juli og august (opptil 28 grader), mens desember til februar er de kaldeste månedene.

2

Selv om Kotor er en flott by, velger mange cruiseturister å bruke dagen til å utforske naturen og de mange flotte fjellene som omringer byen.

3

I gamlebyen i Kotor bør du få med deg St. Tryfon-katedralen og St. Nikolai-kirken, i tillegg til sjøfartsmuseet og de mange kunstgalleriene.

4

Hele Kotor-bukta bugner av sjømat, så du bør sørge for å få smakt på noen av de lokale delikatessene mens du er her. Gamlebyen er full av gode restauranter med reker på menyen.

Flere opplevelser rundt Kotor

  • Gå de drøyt 1 000 trappetrinnene langs den gamle bymuren for å besøke det lille fortet på oversiden av gamlebyen. Fantastisk utsikt over byen og Kotorbukten. Turen opp tar omtrent 30 minutter. Start gjerne tidlig på morgenen, så slipper du varmen og den største folkemengden. Husk gode sko og vannflaske. 
  • Opplev Kotors høydepunkter og de nærliggende områdene på sightseeing med en lokal arrangør.
  • Nyt den vakre naturen på båttur i Kotorbukta.

Ditt søk resulterte i 0 cruise

Hjelp! Vi får dessverre ingen resultat på dette søket

Prøv å justere blant filtrene, eller hvorfor ikke gjøre et helt nytt søk?

Vil du prøve igjen fra begynnelsen?
0 av 0stk

Andre destinasjoner innenfor Middelhavet