Istanbul

Utforsk den europeisk-asiatiske fusjonen med et cruise fra Istanbul.

Med ett ben i Europa og ett i Asia er Istanbul et sammensurium av språk, mennesker, lukter og smaker. Istanbul er Tyrkias største by, tillegg til å være Europas mest folkerike. Byen strekker seg over et 60 – 70 km langt og 10 – 20 km bredt belte langs nordkysten av Marmarahavet og nordover langs Bosporos nesten helt til Svartehavet.

Istanbul har en blanding av fuktig subtropisk og middelhavsklima. Gjennomsnittstemperatur i de varmeste månedene (juli og august) er 28 °C og i vintermånedene (desember, januar og februar) er temperaturen normalt rundt 5 °C. Snøen faller ofte tungt når den kommer, men minusgrader og snø varer sjelden mer enn få dager av gangen.

Forstadsbane i Istanbul © Şinasi Müldür, Pixabay

Transport

Reis enkelt til Istanbul og videre på Middelhavet

Istanbuls nye hovedflyplass åpnet våren 2019 og ligger rundt en halvtimes kjøretur fra sentrum av byen, avhengig av trafikk. Dersom du ønsker et billigere alternativ enn drosje, går det en lang rekke forskjellige bussruter mellom sentrum og flyplassen, og det går metro på den samme strekningen fra 2020.

Cruisehavnen i Istanbul © falco, Pixabay

Transport

Havnen i Istanbul

Cruiseskipene ligger til kai i Yolcu Salonu («passasjerterminalen») som er sentralt plassert i Istanbul. På cruisehavnen finnes kafeteria, toalett, turistinformasjon, taxiholdeplass, souvenir- og taxfree-butikker. Det er lett å ta en trikk fra havnen til blant annet Sultanahmet og gamlebyen.

Den blå moské er et av islams mest velkjente byggverk, og har blitt etterliknet i mange andre byer. Men originalen ligger i Istanbul og er vel verdt et besøk.

Bli bedre kjent med Istanbul

  • Se det legendariske Topkapi-palasset
  • Ta et minicruise på Bosporos
  • Gå under jorden og bli kjent med de gamle drikkevannssystemene i Yerebatan
  • Gå opp til toppen av Galata-tårnet for å få en fantastisk 360-graders utsikt over hele byen
  • Ta inn på et tyrkisk bad (Hamam) og hengi deg til kroppslig renselse

Andre destinasjoner