Istanbul med severdigheter © xxoktayxx, Pixbay
Istanbul med severdigheter © xxoktayxx, Pixbay

Istanbul

Utforsk den europeisk-asiatiske fusjonen med et cruise fra Istanbul.

Med ett ben i Europa og ett i Asia er Istanbul et sammensurium av språk, mennesker, lukter og smaker. Istanbul er Tyrkias største by, tillegg til å være Europas mest folkerike. Byen strekker seg over et 60 – 70 km langt og 10 – 20 km bredt belte langs nordkysten av Marmarahavet og nordover langs Bosporos nesten helt til Svartehavet.

Istanbul har en blanding av fuktig subtropisk og middelhavsklima. Gjennomsnittstemperatur i de varmeste månedene (juli og august) er 28 °C og i vintermånedene (desember, januar og februar) er temperaturen normalt rundt 5 °C. Snøen faller ofte tungt når den kommer, men minusgrader og snø varer sjelden mer enn få dager av gangen.

Transport

Reis enkelt til Istanbul og videre på Middelhavet

Istanbuls nye hovedflyplass åpnet våren 2019 og ligger rundt en halvtimes kjøretur fra sentrum av byen, avhengig av trafikk. Dersom du ønsker et billigere alternativ enn drosje, går det en lang rekke forskjellige bussruter mellom sentrum og flyplassen, og det går metro på den samme strekningen fra 2020.

Transport

Havnen i Istanbul

Cruiseskipene ligger til kai i Yolcu Salonu («passasjerterminalen») som er sentralt plassert i Istanbul. På cruisehavnen finnes kafeteria, toalett, turistinformasjon, taxiholdeplass, souvenir- og taxfree-butikker. Det er lett å ta en trikk fra havnen til blant annet Sultanahmet og gamlebyen.

1

Den blå moské er et av islams mest velkjente byggverk, og har blitt etterliknet i mange andre byer. Men originalen ligger i Istanbul og er vel verdt et besøk.

2

Basaren is Istanbul er et paradis for alle som er ute etter snurrepiperier, eksotiske varer og spennende suvenirer. Du kan velge blant over 3 000 slagsboder – ikke glem å prute!

3

Dra på sightseeingtur med en av de historiske trikkene i Istanbul. På europeisk side går de mellom Taksim og Tünel, mens de går mellom Kadıköy og Moda på asiatisk side.

4

Sørg for å innta et måltid langs gaten i Istanbul. Her serveres de lekreste retter: fisk, kjøtt, salater og vegetarmat. Alt smakssatt med herlig eksotiske krydderier!

Bli bedre kjent med Istanbul

  • Se det legendariske Topkapi-palasset
  • Ta et minicruise på Bosporos
  • Gå under jorden og bli kjent med de gamle drikkevannssystemene i Yerebatan
  • Gå opp til toppen av Galata-tårnet for å få en fantastisk 360-graders utsikt over hele byen
  • Ta inn på et tyrkisk bad (Hamam) og hengi deg til kroppslig renselse

Ditt søk resulterte i 0 cruise

Hjelp! Vi får dessverre ingen resultat på dette søket

Prøv å justere blant filtrene, eller hvorfor ikke gjøre et helt nytt søk?

Vil du prøve igjen fra begynnelsen?
0 av 0stk

Andre destinasjoner innenfor Middelhavet