Genova

Et obligatorisk stopp på cruise i Middelhavet, med koselige smågater og klassisk, italiensk mat.

Genova er en havneby i det nordlige Italia og hovedstad i regionen Liguria. Byen er den sjette største i Italia og er et naturlig knutepunkt for trafikk og kultur med sin beliggenhet mellom Europa og Middelhavet.

Det er omtrent 620 000 innbyggere i Genova og 890 000 som tilhører storbyområdet. Et cruise til Genova byr på muligheten til å oppleve den italienske rivieraens rike historie og kulturliv, og husk for all del å besøke gamlebyen – den er innskrevet på UNESCOs verdensarvliste.

Genova Brignole togstasjon © Michele.V, Wikimedia Commons

Transport

Slik kommer du deg til Genova

Genova er en kompakt by, og avstandene i sentrum er forholdsvis små. For å komme seg rundt i byen, kan du bruke både taxi, buss og metro, men til havnen lønner det seg å bruke taxi. Genova Cristoforo Colombo lufthavn er plassert på en kunstig øy i havnen, og ligger bare en kort taxitur unna de 13 forskjellige cruiseterminalene i byen. Det går ingen direkteflyvninger til Genova fra Norge, så du kan eventuelt velge å fly til Milano eller Nice – som ligger henholdsvis to og en halv og tre timer unna med direktebuss.

MSC Splendida i hvan i Genova © Alessio Sbarbaro, Wikimedia Commons

Transport

Cruisehavnen i Genova

Genovas havn brer seg over 20 km langs kysten og inneholder 13 terminaler hvor alle skip i alle størrelser kan legge til. Å ankomme Genova med cruiseskip er spesielt da det er som å legge til kai midt i byen. Havneområdet omtales som en «by i byen» hvor det finnes egne veier, togskinner, stasjoner, sentre og fasiliteter. En mindre del av kaien er designet for passasjerskip, mens størstedelen er tilpasset større lasteskip.

right

Har du en hel dag i Genova, ta en «Hop on, Hop off»-buss og sug til deg alle de fantastiske severdighetene – for eksempel Lanterna di Genova – på én eneste tur.

Finn på noe annet i Genova og omegn:

  • Utforsk den gamle bymuren og den imponerende Porta Soprana
  • Se San Lorenzo-katedralen fra innsiden med en guidet omvisning
  • Slipp unna byens kjas og mas med en utflukt til en av de mange fiskelandsbyene langs kysten, som Boccadasse
  • Se hvordan fiffen lever på en utflukt til Portofino – halvannen time med buss fra Genova
  • Reis nordover inn i Piemonte og smak deg gjennom viner fra noen av Italias beste produsenter
more
more
sort
more

Andre destinasjoner