Genova

Et obligatorisk stopp på cruise i Middelhavet, med koselige smågater og klassisk, italiensk mat.

Genova er en havneby i det nordlige Italia og hovedstad i regionen Liguria. Byen er den sjette største i Italia og er et naturlig knutepunkt for trafikk og kultur med sin beliggenhet mellom Europa og Middelhavet.

Det er omtrent 620 000 innbyggere i Genova og 890 000 som tilhører storbyområdet. Et cruise til Genova byr på muligheten til å oppleve den italienske rivieraens rike historie og kulturliv, og husk for all del å besøke gamlebyen – den er innskrevet på UNESCOs verdensarvliste.

Genova Brignole togstasjon © Michele.V, Wikimedia Commons

Transport

Slik kommer du deg til Genova

Genova er en kompakt by, og avstandene i sentrum er forholdsvis små. For å komme seg rundt i byen, kan du bruke både taxi, buss og metro, men til havnen lønner det seg å bruke taxi. Genova Cristoforo Colombo lufthavn er plassert på en kunstig øy i havnen, og ligger bare en kort taxitur unna de 13 forskjellige cruiseterminalene i byen. Det går ingen direkteflyvninger til Genova fra Norge, så du kan eventuelt velge å fly til Milano eller Nice – som ligger henholdsvis to og en halv og tre timer unna med direktebuss.

MSC Splendida i hvan i Genova © Alessio Sbarbaro, Wikimedia Commons

Transport

Cruisehavnen i Genova

Genovas havn brer seg over 20 km langs kysten og inneholder 13 terminaler hvor alle skip i alle størrelser kan legge til. Å ankomme Genova med cruiseskip er spesielt da det er som å legge til kai midt i byen. Havneområdet omtales som en «by i byen» hvor det finnes egne veier, togskinner, stasjoner, sentre og fasiliteter. En mindre del av kaien er designet for passasjerskip, mens størstedelen er tilpasset større lasteskip.

Har du en hel dag i Genova, ta en «Hop on, Hop off»-buss og sug til deg alle de fantastiske severdighetene – for eksempel Lanterna di Genova – på én eneste tur.

Finn på noe annet i Genova og omegn:

  • Utforsk den gamle bymuren og den imponerende Porta Soprana
  • Se San Lorenzo-katedralen fra innsiden med en guidet omvisning
  • Slipp unna byens kjas og mas med en utflukt til en av de mange fiskelandsbyene langs kysten, som Boccadasse
  • Se hvordan fiffen lever på en utflukt til Portofino – halvannen time med buss fra Genova
  • Reis nordover inn i Piemonte og smak deg gjennom viner fra noen av Italias beste produsenter

Andre destinasjoner