Dubrovnik © Ivan Ivankovic, Picabay
Dubrovnik © Ivan Ivankovic, Picabay

Dubrovnik

En av Adriaterhavets vakreste byer imponerer med en enestående gamleby og enorm gjestfrihet.

Dubrovnik ligger på Dalmatia-kysten i Adriaterhavet, der den ble grunnlagt for neste 1 500 år siden. Allerede i 1979 ble Dubrovnik, som betyr «eikeskog» på kroatisk, skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste, og er både den mest berømte og den mest besøkte byen i landet. Mange velger Dubrovnik som feriested når de ønsker det beste av Europa – med by, strand, mat og sol.

De varmeste månedene – høyseseongen – er juni til august med temperaturer på opptil 29 grader. Det er imidlertid ikke uvanlig med varmt vær helt fra mai til oktober, og det er derfor mange som velger å reise hit også i lavsesongen. De kaldeste månedene er desember - februar med temperaturer ned mot seks varmegrader.

Fly til Dubrovnik

Reisen til og fra Dubrovnik lufthavn

Flyplassen som betjener Dubrovnik heter Cilipi, og ligger et par mil utenfor byen. Det tar omkring en halvtime å komme seg til sentrum enten du tar en drosje, leiebil eller skyttelbuss herfra. Prisene på taxi kan være noe høyere enn du er vant med fra andre steder, så sjekk om rederiet kan organisere transport for deg.

Cruisehavnen i Dubrovnik

Fasilitetene i Dubrovnik havn

I terminalbygget på cruisehavnen finnes informasjonsskranke, spisesteder og bagasjeoppbevaring, og rett utenfor ligger det et stort supermarked samt parkeringsplass. Her finner du også shuttlebussene som går inn til byen.

1

Dubrovnik er ikke en by med spesielt mye fokus på shopping – et herlig avbrekk fra mange andre europeiske byer. Bruk heller tiden på å utforske de spennende bakgatene i gamlebyen.

2

Nyt de mange fantastiske bygningene i gamlebyen. Her kan du vandre i historie som er like gammel som byen selv, og se alt fra romerske ruiner til det moderne Balkan.

3

En ti minutters båttur ut fra den gamle havnen i Dubrovnik tar deg til øya Lokrum. Her kan du vandre i frittvoksende natur, men også se den velholdte botaniske hagen.

4

Nærheten til Middelhavet, kombinert med byens lange historie og tradisjoner, gjør at Dubrovnik har et fargerikt og fantastisk kjøkken. Nyfanget fisk fungerer dagen lang!

Flere ting å finne på i Dubrovnik

  • Smak regionens beste viner på en av de flotte vinbarene i byen
  • Kjøp noen fine suvenirer i hovedgaten Straduns koselige små butikker
  • Se byen fra høyden med en vandring på bymurene, hvis eldste deler er fra 1300-tallet
  • Se byen fra enda høyere oppe ved å ta en tur med kabelbanen til Srd
  • Slapp av med en tur på stranden, for eksempel Banje – midt i byen – eller den lokale favoritten Sveti Jakov

Ditt søk resulterte i 0 cruise

Hjelp! Vi får dessverre ingen resultat på dette søket

Prøv å justere blant filtrene, eller hvorfor ikke gjøre et helt nytt søk?

Vil du prøve igjen fra begynnelsen?
0 av 0stk

Andre destinasjoner innenfor Middelhavet