Barcelona

Alle elsker Barcelona! Spanias største middelhavsby lokker med fantastisk kultur og nydelig mat.

Barcelona er Spanias neste største by og hovedstad i Katalonia. Byen byr på varme, kultur, masse historie, yrende folkeliv, en koselig gamleby, shopping, flotte strender, hektiske fornøyelser og sterke tapas. Langs havnen finner man den gamle bydelen som deles av La Rambla – byens promenadegate med et yrende folkeliv, salgsboder, butikker, kaféer og restauranter.

Våren er ideell for sightseeing med gjennomsnittstemperaturer rundt 15 °C, mens sommeren er langt varmere og med høy luftfuktighet. Om høsten er det kjøligere, men fortsatt varmere enn våren. Da er det perfekt å dra på sightseeing! Om vinteren er det opp mot 14 °C – mildt nok til å dra på oppdagelsesferd rundt i Barcelona.

Trafikk i Barcelona © Gerald Lobenwein, Pixabay

Transport

Slik kommer du deg mellom flyplassen og cruisehavnen i Barcelona

Flyplassen ligger omtrent 13 km fra byen. Taxi er billig, og bruker omkring en halvtime inn til sentrum. Det går også buss fra flyplassen til Placa de Catalunya, i tillegg til tog med avreise omtrent hver halve time.

Yacht i Barcelonas havn © foxycoxy, Pixabay

Fasiliteter

Cruisehavnen i Barcelona og mulighetene der

Cruisehavnen i Barcelona ligger helt i enden av La Rambla. Det er ni terminaler i havnen og syv av disse brukes av cruiseskip. De aller fleste skipene legger til ved terminaleneMoll Adossat, men noen mindre skip legger til vedPort Vell- den gamle havnen.

På La Rambla er det alltid mye spennende å se, slik som de mange levende statuene. Kjøp en morsom suvenir, men pass på verdisakene dine i dette området.

Enda flere ting å gjøre i Barcelona

  • Utlukt til munkeklosteret Montserrat utenfor Barcelona
  • Vandretur i Collserola
  • Strandutflukt til Sitges
  • Utflukt for barna til vannparken Isla Fantasia
  • Sightseeing i Barcelona
  • Flamenco show

Andre destinasjoner