Elvecruise på Mekong

Bli med på et uforglemmelig elvecruise i Vietnam og Kambodsja!

Pulserende storby, historiske temper og dagligliv langs elven

Besøk noen av Asias mest fargerike og spennende byer, se dagliglivet langs elven, fantastiske templer, eksotisk dyreliv – og ikke minst nyt livet om bord i det lekre elvecruiseskipet.

Noen høydepunkter:
* Seil på Mekong – en av verdens mektigste elver

* Du kommer tett på mennesker som bor langs elven

* Opplev de eksotiske flytende markedene

* Besøk fantastiske Angkor Wat

Mekong er Sørøst-Asias hovedpulsåre. Turen starter eller slutter i pulserende Ho Chi Minh City, Vietnams kulturelle høydepunkt. Du får oppleve landsbyer med smilende barn, flytende markeder, majestetiske templer og Kambodsjas hovedstad Phnom Penh. Reisen avsluttes med de fantastiske Angkor-templene i Siem Reap.

Angkor Wat

På et elvecruise på den mektige Mekong-elven kan du velge om du vil starte eller ende turen i Siem Reap. Byen er utgangspunkt for et besøk i Angkor, og et av de viktigste arkeologiske områdende i Asia – det UNESCO-vernede tempelet Angkor Wat, som ble bygget under Kong Suryavarman II regjeringstid på 1100-tallet.

Livet langs elven

Det er her det skjer – både på og langs elven; her bor de, her jobber de, her finner du flytende markeder, markeder på land, salg av dyr, urter, frukt og grønnsaker du ikke ante eksisterte. Her har fantasien få grenser, og det også dette som gjør maten så mangfoldig i smak og lukter.

De flytende markedene ligger tett i tett, og det de selger heiser de opp i masten, slik at kundene tydelig ser hvor de får kjøpt søtpoteter, fisk, klær m.m.

Uansett hvor vi var, på land eller til vanns, så ble vi møtt med smil, «hallo, hallo» vinkende fra sykler, trebåter eller langs veien.

Ute på dekket en tidlig morgenstund kan livet på elven fortone seg som på en trafikkert motorvei. Her ser vi de små, smale trebåtene som er lastet med fisk, skalldyr eller jordbruksvarer tøffe forbi. Det kan føles litt som om vi har sneket oss inn på et filmsett, men for kvinnene i de karakteristiske kjegleformede stråhattene er dette en morgen som alle andre.

Phnom Pehn

I den pulserende hovedstaden Phnom Penh kan du blant annet utforske spennende markeder, det kongelige palasset, se vakre buddhistiske templer og besøke Nasjonalmuseet for å se Khmer-kunst.

Ho-Chi-Minh

Ho Chi Minh City er som storbyer skal være: sprell levende, kaotisk men sjarmen finnes bak fasaden. Bli kjent med byen som har over fem millioner innbyggere og nesten like mange scootere. Ja, det er kaotisk og overveldende ved første møte her også, men – det er faktisk et system i kaoset, og forhåpentligvis blir du raskt sjarmert av det yrende livet i gatene. På fortauene, mer eller mindre logisk plassert, finner du gatemat-restaurantene i hopetall. Hver restaurant – sin spesialitet, og her snakker vi ferskvare. Små plaststoler og bord, type barnestørrelse i europeisk målestokk, utgjør ofte møblementet – lettere henslengt der det er plass. Og husk, det er på de restaurantene hvor det er mest papirsøppel på bakken du finner den beste maten .

Møte med menneskene

Folket langs Mekongelven er like fargerike som klærne de bærer. Fargerike på fakter, lyder, ansiktsuttrykk, språk…

Fellesnevneren her er alltid smilet, hilsen, uansett hvem du er, skal du føle deg velkommen. Det er vanskelig å forestille seg at det bare har gått noen tiår siden landet var en krigsskueplass, og hvordan folket led en nød vi ikke kan forestille oss, men ingen bitterhet er å spore, ingen stygge kommentarer, bare smil og nysgjerrige blikk…

De viser villig frem sine hjem, hva som betyr noe for dem, medaljer fra fortiden, mopeden som har fått hedersplassen i stuen, bilder av familien, hønene i bakgården, hengekøyene på verandaen. Mange her er håndverkere, gode håndverkere hvor få eller ingen maskiner benyttes. Her går håndverkkunnskapen i arv.