San Juan

Tradisjonelt øyliv med en infrastruktur som finnes få andre steder i Karibien

Byen er den eldste som blir styrt av USA, og den er i dag et sentralt knutepunkt for flytrafikk, gods og sjøfart, og byen har en blomstrende cruisetrafikk. Øya kombinerer tradisjonelt øyliv med en infrastruktur som finnes få andre steder i Karibien - her kan du både oppleve den fortryllende regnskogen, nyte et gourmetmåltid på en av øyas femstjerners restauranter og utforske de fantastiske korallrevene i løpet av kort tid.

San Juan har et tropisk monsunklima hvor størsteparten av året består av soldager. Februar til juni er de tørreste månedene og San Juan har en årlig gjennomsnittstemperatur på opp mot 27 °C.

Stemning, Puerto Rico © Lena Eriksson, Pixabay

Transport

Enkelt flyplasstransfer i San Juan

Den internasjonale flyplassen i San Juan ligger omtrent 14 km øst for gamlebyen. Flere flyselskaper flyr direkte til San Juan fra USA – deriblant Norwegian som flyr fra New York. Det går skyttelbuss fra flyplassen til San Juan hvert 30. minutt, men denne går ikke helt ned til havnen. Derfor anbefales det å arrangere med taxi eller leiebil fra flyplassen direkte til cruisehavnen.

Fra Puerto Rico © AndPon, Pixabay

Fasiliteter

Cruisehavnen i San Juan

Den korte avstanden mellom flyplassen og cruisehavnen i San Juan betyr at det ikke tar lang tid eller koster særlig mye å reise mellom de to. Taxisentralen i San Juan ligger et kvartal unna bussterminalen, ved Plaza Colón. Cruisehavnen ligger perfekt lokalisert i hjeret av gamlebyen, slik at du har alle de flotte opplevelsene i denne byen innenfor gangavstand fra skipet.

Castillo San Felipe del Morro stammer fra 1539, og er en veldig populær turistattraksjon. Det ligger ytterst på halvøya til gamlebyen, og voktet inngangen til havnen i over fire hundre år.

Flere ting å gjøre i San Juan

  • Kajakkpadling i en av elvene på nordøstsiden av øya
  • Verdens lengste zipline i El Yunque-regnskogen
  • Prøv lykken på casino i San Juan
  • Spill golf på en av de fire banene på Dorado Beach Resort
  • Se Puerto Rico fra lufta med en sjøflytur fra Bahia Urbana

Andre destinasjoner