Karneval på Tenerife © office15, Pixabay
Karneval på Tenerife © office15, Pixabay

Tenerife

Den største av Kanariøyene er perfekt for for gammel og ung, med opplevelser året rundt.

Tenerife ligger ca. 300 km. fra det afrikanske kontinent og omtrent 1 300 km. fra Spanias fastland. Tenerife tilhører provinsen Santa Cruz de Tenerife og er spesielt kjent for (den fremdeles aktive) vulkanen Pico del Teide – Spanias høyeste fjell og verdens tredje største vulkan!

Tenerife er den største og mest folkerike av de syv bebodde Kanariøyene – kanskje også den frodigste og vakreste av dem. Øya her gode temperaturer året rundt, med et dagsgjennomsnitt på 23 grader. Klimaet gjør Tenerife til et yndet reisemål også på vinterstid, bare fem – seks timers flytur unna Norge.

Tenerife lufthavn © Hans Braxmeier, Pixabay

Transport

Først til Tenerife og så til sjøs

Av de to flyplassene på Tenerife, er det den som ligger sør på øya som mottar direkteflyvninger fra Norge. Denne ligger omtrent to timers kjøring fra Santa Cruz og cruisehavnen. Den nordlige flyplassen ligger langt nærmere, men fordrer minst én mellomlanding fra Norge.

Cruiseskip i havnen i Santa Cruz © unserekleinemaus, Pixabay

Fasiliteter

Havnen i Tenerifes hovedstad, Santa Cruz

Santa Cruz ligger nordøst på øya – havnen fra bykjernen. Det er som regel taxier til rådighet på cruisehavnen, men det er heller ingen dum idé å vandre inn til bykjernen langs den fine strandpromenaden, Avenida Maritima. Promenaden ligger rett utenfor havneområdet, og langs den finnes et stort utvalg butikker, kafeer, restauranter og nattklubber.

Teide er en aktiv vulkan som ikke bare er det høyeste fjellet på Tenerife, men også i hele Spania. Det er ikke vanskelig å komme seg til toppen, og bedre utsikt skal du lete lenge etter.

Mer å finne på på Tenerife

  • Sightseeing (på egenhånd eller gjennom et av de mange selskapene) i sentrum av Santa Cruz
  • Dra på stranden på Playa de las Teresitas. Hit går det busser flere ganger i timen, og tar et kvarters tid.
  • Besøk en av de mange vingårdene på denne produktive øya
  • Ta med barna til det elleville badelandet Siam Park