Elvecruise på franske elver

De franske elvecruisene går på Rhône og Saône gjennom Provence og Rhônedalen i sør, på Seinen mellom Paris og Honfleur, på Loire elven eller gjennom et av verdens mest kjente vindistrikt Bordeaux i vest. I tillegg kan man seile med små kanalbåter på en rekke kanaler i store deler av Frankrike.

Hva du enn måtte velge, så kan vi by på innholdsrike opplevelser langs disse vakre elvene hvor høydepunktene ligger som perler på en snor: Vinmarker, slott, landsbyer og storbyer, kulturopplevelser som besøk til klostre og museer.

Og vel så viktig – lokale viner og kulinariske spesialiteter setter sitt preg på reisen, uansett valg av elv!

Bienvenue!

Rhône og Saône

Landskapene Provence, Languedoc og Rhône-Alpes er for lengst blitt absorbert i større regioner, men det betyr ikke at navnene ikke fortsatt skaper stemning. Mellom og gjennom områdene renner Rhône som en vakker og samlende vannvei på sin vei fra de sveitsiske Alpene og ned til Middelhavet. Elvecruise på Rhône tar deg gjennom vakre byer som Lyon, Valence og Avignon, før du ender opp i våtmarksområdet Camargue – kjent for håndverkssalt, hvite hester og flamingoer.

Et cruise på Saône kommer sjelden alene! Elven renner sammen med Rhône i gastronomihovedstaden Lyon, og elvecruise som går i dette området er garantert fullspekket av store matopplevelser. Elvecruise nordover fra Lyon er også noe for deg som er opptatt av alt som kan helles i vinglass, der elven slanger seg gjennom Burgund. Besøk i alle de kjente områdene på ett cruise kan ikke garanteres, men at du skal kunne få inntrykk av hele området er nesten helt sikkert.

Seinen

Ah, vidunderlige Paris! Tenk at du kan dra på elvecruise fra den franske hovedstaden, og ikke bare få med deg denne verdensmetropolen, men også den vakre landsbygda ut mot havet i Normandie. Ikke rart at det var her vikingene valgte å slå seg ned på 800-tallet da de invaderte Frankrike. Normandie er også åstedet for de alliertes landgang til Frankrike under Andre verdenskrig, og inneholder mange vakre og rørende minnesmerker til de som ofret livet i kamphandlingene på 40-tallet.

Loire

Frankrikes lengste elv er også kanskje den mest elegante og innbydende. Loire er området for deg som liker smekre hvitviner, vakre slott og en gastronomi som er blant Frankrikes mest lett tilgjengelige. Kort vei til Paris gjorde områdene øverst i Loire til veldig populære steder å anlegge feriesteder for den franske adelen i tidligere tider. Maten i området er preget av et rikt landbruk, med mange rene produkter, fantastiske råvarer og lite unødvendig vanskelig kokkekunst.

Bordeaux

Hva med en ferie blant vingårder og vakkert landskap? Da kan vi anbefale elvecruiset på de tre elvene Garonne, Gironde og Dordogne hvor du vil oppleve Bordeaux-distriktets frodige vinområder. Navn som Médoc, Pauillac og Saint Émilion får oss til å tenke vin og mat og landsbyidyll. Uansett, dette er elvecruiset for livsnytere!

Byen Bordeaux ble faktisk kalt «Sleeping Beauty» (Tornerose) på folkemunne, fordi den lå gråsvart og forurenset ved elvebredden. Men for et par tiår siden begynte en storstilt vasking og oppussing av byen, og nå ligger Bordeaux der som en vakker og moden dame, elegant pyntet og med nyvunnet sjarm. Bordeaux seiler virkelig opp som en ny byfavoritt i Europa!