Honolulu

Hovedstaden på den fantastiske øygruppen Hawaii har en helt egen atmosfære

USAs vestligste delstat befinner seg i møtet mellom Stillehavskulturen og det moderne

Hovedstaden og den største byen i øygruppen Hawaii er en deilig tropisk storby med alt du forventer fra USA. Samtidig har den masse spennende og uvant som du ikke finner i «The lower 48» eller Alaska. Cruise fra Honolulu begynner rett ved historiske Pearl Harbour, og med noen timer eller dager i havn, vil du kunne oppleve historien, livsstilen og det herlige klimaet på nært hold.

Med noen dager til rådighet kan du også utforske øyenes frodige regnskog, bestige noen av de høyeste fjellene i Stillehavet, eller gjøre et forsøk på å bli god til å surfe. Enten du vil være aktiv eller la deg underholde er Honolulu proppfull av ting å finne på.

Transport

Fra flyplassen til Honolulu og cruiseterminalen

Honolulu internasjonale lufthavn ligger kloss opptil sentrum av byen, og det er bare ti minutter i bil til Downtown. Ønsker du å benytte deg av kollektivtransport, tar dette rundt 25 minutter med buss. Har du mye bagasje, lønner det seg å ta en drosje.

Havnen i Honolulu © aimintang, Getty Images

Cruisehavnen

Fasiliteter for dem som kommer sjøveien

Uansett om du kommer luft- elle sjøveien, må du gjennom cruiseterminalen. Store deler av Downtown-områdets sjøside er viet cruisetrafikk, og det er ikke langt fra havnen og inn i byen. Ved pir 8-9 finner du en rekke muligheter for shopping, i tillegg til taxiholdeplass og offentlig transport.

Klima

Pakk for alle eventualiteter

Hawaii er et deilig tropisk paradis, med tørt vær fra mai til september. Kommer du i vintermånedene kan det bli ganske ruskete, så da vil det lønne seg å pakke litt ekstra tøy, så du kan skifte etter eventuelle regnskyll.

Pearl Harbor var åstedet for angrepet som dro USA inn i Andre verdenskrig. Enten du har historieinteresse eller ikke, er det et gripende monument.

Flere spennende opplevelser i Honolulu

  • Kom dypt inn i regskogen på Lyon-arboretet
  • Lær mer om øygruppens historie på Bishop-museet
  • Smak deg gjennom Oahus mange spennende gårdsprodukter på KCC Farmer's Market
  • Bli med på en organisert rundtur der du får se hele Oahu på en dag – bare spør ombord for de beste tipsene